Κέρκυρα: Μητέρα με παιδί ΑμεΑ καταγγέλλει πως τους κατέβασαν από πλοίο – «Μας διέταξαν να αποβιβαστούμε»

24.08.2021 / 17:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
82526ff52465a6d6672b9acc3b0fd6cb_L

Δημόσια καταγγελία για απαράδεκτη συμπεριφορά υπέβαλε μητέρα, που αναφέρει ότι την κατέβασαν από το πλοίο με το παιδί της που έχει αναπηρία. «Μας φέρθηκαν σαν να ήμασταν σκουπίδια» αναφέρει.

Οργή και προβληματισμό προκαλεί η καταγγελία μητέρας ενός παιδιού με αναπηρία (ΑμεΑ), καθώς ανέφερε ότι την ανάγκασαν να αποβιβαστεί με το παιδί της από πλοίο στην Κέρκυρα, επειδή φέρεται να ενοχλήθηκαν οι επιβάτες.

Με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα η καταγγελία έχει κοινοποιηθεί από την ίδια στον αρμόδιο υπουργό, αλλά και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας, μάλιστα, να επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις σε όσους εμπλέκονται στο συγκεκριμένο συμβάν.

Συγκεκριμένα, η μητέρα του παιδιού καταγγέλλει πως ανήμερα της Παναγίας ταξίδευε με πλοίο από το Νέο Λιμάνι Κέρκυρας με προορισμό τους Παξούς. Τότε φέρεται ξαφνικά να την προσέγγισε ο μηχανικός του πλοίου και τη «διέταξε» να αποβιβαστεί με το παιδί στο λιμάνι της Λευκίμμης… Αυτά με βάση τα όσα αναφέρει στην καταγγελία της.

«Μας φέρθηκαν σαν να ήμασταν σκουπίδια» αναφέρει μεταξύ άλλων η μητέρα του παιδιού ΑμεΑ, προσθέτοντας ότι ο καπετάνιος ήταν άφαντος. Από την άλλη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΕΡΤ» η ναυτιλιακή εταιρεία ανέφερε σε τοποθέτησή της για το συμβάν ότι μητέρα και γιος αποβιβάστηκαν οικειοθελώς.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο θέμα τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας, αναφέροντας:
«Με λύπη και θυμό ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας ενημερώθηκε από μητέρα ατόμου με αναπηρία αλλά και από τα ΜΜΕ ένα θλιβερό γεγονός, την αποβίβασή τους από πλοίο που εκτελεί τουριστικές διαδρομές και ενώ είχε προορισμό από Κέρκυρα προς Παξούς, τους αποβίβασε – εγκατέλειψε υποχρεωτικά στο Λιμάνι της Λευκίμμης, με αιτιολογία την συνομιλία που είχε γιός της άτομο με αναπηρία με συνταξιδιώτες τους, θέτοντας σε μεγάλη ταλαιπωρία, οικονομική ζημιά, κίνδυνο της υγείας τους και ιδιαίτερα του ατόμου με αναπηρία και βεβαίως μείωση της αξιοπρέπειάς τους, περιθωριοποιώντας τους και εγκαταλείποντάς τους σε μία άγνωστη και απομακρυσμένη περιοχή.

Καταγγέλλουμε την απάνθρωπη αυτή ενέργεια των υπεύθυνων του πλοίου και μάλιστα ανήμερα της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης της 15 ης Αυγούστου της Παναγιάς, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της μητέρας, ως πράξη ντροπής και δυσφημιστική για την πολιτισμική Κέρκυρα, την διεθνώς αναγνωρισμένη φιλόξενη Κέρκυρα, ως πράξη αντικοινωνική, ρατσιστική που αντιβαίνει εκτός από Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης την κείμενη νομοθεσία και τα άρθρα 16 και 21 του Ελληνικού Συντάγματος, και την Διεθνή Σύμβαση Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, η οποία κυρώθηκε από την Ελληνική Βουλή ως Νόμος 4074/2012.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία έδωσαν μεγάλους αγώνες για την κατάργηση των διακρίσεων, για την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, και ιδιαίτερα σήμερα βρίσκονται σε διαβούλευση με την Ελληνική Κυβέρνηση με υπεύθυνο τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτη, για την σύνταξη του Σχεδίου Δράσης της Κυβέρνησης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Ως Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία συμπαραστεκόμαστε στην ηρωϊδα μάνα του ατόμου με αναπηρία, που με τεράστιους αγώνες και κοινωνικές, επαγγελματικές θυσίες καταφέρνει να μεγαλώσει το παιδί της, μέσα σε αντίξοες οικονομικές, κοινωνικές, εκπαιδευτικές, προνοιακές συνθήκες, και ζητούμε από τους υπεύθυνους φορείς να διερευνηθεί το θλιβερό αυτό συμβάν και αν έχει συμβεί να αποδοθούν οι ανάλογες κυρώσεις στους υπεύθυνους του πλοίου»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα