Κεραυνοί κατά της Ζωής από τους κομμένους: Μας χρησιμοποίησε ως λαγούς, μας πέταξε σαν στυμμένες λεμονόκουπες

21.06.2023 / 8:21
sinenteuksi

Σε σειρά καταγγελιών για τη συμπεριφορά που επέδειξε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε υποψήφιους βουλευτές του κόμματος προχώρησαν υποψήφιοι που είδαν να τοποθετούνται σε μη εκλόγιμες θέσεις, σε συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησαν νωρίτερα.

Τα «κομμένα» στελέχη από τα ψηφοδέλτια της Πλεύσης Ελευθερίας -παρότι είχαν βγει πρώτα σε ψήφους- παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, εξαπολύοντας «κεραυνούς» κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Εκαναν λόγο για ένα καλοστημένο σχέδιο από την ίδια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία τους κάλεσε να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια γιατί γνώριζε την ενεργή συμμετοχή τους στις τοπικές κοινωνίες και θέλησε να τους χρησιμοποιήσει ως «λαγούς», φέρνοντας ψήφους και ανεβάζοντας το ποσοστό του κόμματος. Μάλιστα, κατήγγειλαν πως ουδέποτε τους είχε αναφερθεί ότι θα γίνουν αλλαγές στις σειρές κατάταξης και ποτέ δεν υπέγραψαν κάτι τέτοιο.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, όπως κατήγγειλαν, τους χρησιμοποίησε ως «λαγούς» στην προσπάθειά της να κερδίσει ψήφους, ενώ διέψευσαν ότι υπήρξε οποιαδήποτε προηγούμενη ενημέρωση, πολύ περισσότερο συναίνεση, για τις αλλαγές στη σειρά των υποψηφίων.

«Κληθήκαμε να συμμετέχουμε στα ψηφοδέλτια γιατί γνώριζαν την ενεργή μας συμμετοχή στις τοπικές κοινωνίες μας και θέλησαν να χρησιμοποιηθούμε ως ”λαγοί”, εν αγνοία μας, φέρνοντας ψήφους και ανεβάζοντας το ποσοστό του κόμματος. Ουδέποτε είχε αναφερθεί σε εμάς ότι θα γίνουν αλλαγές στις σειρές κατάταξης και ποτέ δεν υπογράψαμε κάτι τέτοιο», ανέφεραν χαρακτηριστικά κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου.

Εν συνόλω, 11 υποψήφιοι ανά την επικράτεια έχουν προχωρήσει σε δημόσια καταγγελία των επιλογών της Ζωής Κωνσταντοπούλου, όπως είπαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσαν, μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου άλλαξαν όσοι και όσες πρώτευσαν στο ψηφοδέλτιο στις 29 από 59 εκλογικές περιφέρειες. Ειδικότερα, στις μεγάλες περιφέρειες (Αθήνα – Πειραιάς – Θεσσαλονίκη) άλλαξαν οι πρώτοι στις οκτώ από τις δέκα περιπτώσεις.

Τη συνέντευξη έδωσαν οι Όλγα Δάλλα, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Μαργαρίτα Καζάκου και ο Τζανής Γκούσκος. Συστήθηκαν, δε, ως «ομάδα παραγκωνισθέντων υποψηφίων βουλευτών από την Πλεύση Ελευθερίας και την Ζωή Κωνσταντοπούλου».

«Έκανε την ψήφο του λαού… κουρελόχαρτο και έβαλε τη δική της ομάδα»
Η Όλγα Δάλλα, νομικός και με πρωταγωνιστικό ρόλο στο αναπηρικό κίνημα, πρώτευσε στις εκλογές του Μαΐου στο Νότιο Τομέα Αθηνών. Είδε, ωστόσο, το όνομά της στην τρίτη θέση. Εν προκειμένω, κατήγγειλε την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας ότι «προσέβαλε τις προσωπικότητές μας, ποδοπάτησε το όνειρό μας». Η ίδια, άλλωστε, στάθηκε ιδιαιτέρως στη δυνατότητα εκπροσώπησης που θα είχαν στο εξής στο Κοινοβούλιο οι ανάπηροι. Παρά ταύτα, βρέθηκε στην τρίτη θέση των νέων ψηφοδελτίων.

«Έκανε την ψήφο του λαού… κουρελόχαρτο και έβαλε τη δική της ομάδα» επισήμανε η Ολγα Δάλλα, η οποία, ως νομικός, ζήτησε να εξετασθεί η νομιμότητα της ενέργειας εκ μέρους της ηγεσίας της Πλεύσης Ελευθερίας.

Όταν η αλαζονεία βρίσκεται σε πανικό, ξερνάει βρωμιά
Η ηθοποιός Χρύσα Διαμαντοπούλου, από πρώτη στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, με 4.032 σταυρούς, βρέθηκε στην ένατη θέση.

Η Χρύσα Διαμαντοπούλου κατηγόρησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι προσέβαλε την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, εν τέλει ότι «η Πλεύση δεν είχε καμία ελευθερία και δικαιοσύνη».

«Αντιλήφθηκα πως κάτι πολύ χυδαίο γίνεται στην Πλεύση Ελευθερίας όταν, σε τηλεφώνημά της, η Ζωή με ρώτησε πού θέλω να μπω. Της είπα με έκπληξη: ”Εκεί που έχω εκλεγεί”. Παρακολουθούσα τις συνεντεύξεις της. Η πολιτική της ταυτότητα ένιωθα να μετακινείται συνεχώς. Τελικά, με έβαλε σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο και με αντικατέστησε από άτομο της επιλογής της που δεν είχε εκλεγεί» είπε η Χρύσα Διαμαντοπούλου, η οποία εξελέγη πρώτη στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

«Κάποια στιγμή σταμάτησε να μου απαντάει στα τηλέφωνα. Ίσως αυτό ήταν μια αναλαμπή αιδούς από μέρους της. Άνθρωποι πετιούνταν σαν στυμμένες λεμονόκουπες και αφού έχουν χρησιμοποιηθεί ως κασκαντέρ. Γίναμε ”λαγοί”, εν αγνοία μας. Παραγκώνισε γυναίκες που βγήκαν πρώτες, ενώ η ίδια διαμαρτυρόταν πως δεν την καλούν στο ντιμπέιτ επειδή είναι γυναίκα. Ο ορισμός της υποκρισίας. Οι αυλικοί της μας κατηγορούσαν ότι λέμε ψέματα. Αυτό εννοούσε η Ζωή ”ούτε δεξιά ούτε αριστερά”; Όπου μας πηγαίνει ο άνεμος; Μίλησε για ανθρωποφαγία αυτή που μας κατάργησε εν μιά νυκτί λες και θα έπρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι μόνο που μας χρησιμοποίησε. Αποφάσισε να προσβάλει την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, κόβοντας και ράβοντας κατά το δοκούν. Όταν η αλαζονεία βρίσκεται σε πανικό, ξερνάει βρωμιά. Νιώθω βαριά ευθύνη και ντρέπομαι απέναντι στους 4.032 συμπολίτες μου. Εξαπατήθηκα. Ζητώ συγγνώμη και ζητώ να μη με ψηφίσουν, παρότι θα δουν το όνομά μου στις λίστες της ντροπής», υπογράμμισε η Χρύσα Διαμαντοπούλου.

«Πέταξε στα σκουπίδια τη λαϊκή εντολή»
Η Μαργαρίτα Καζάκου, η οποία έχει διατελέσει αντιδήμαρχος στο Πέραμα επί οκτώ έτη, επισήμανε, στη δική της παρέμβαση, ότι έλαβε το 65% του συνολικού αριθμού των σταυρών που πήρε η Πλεύση Ελευθερίας στη Β’ Πειραιώς. Βρέθηκε, εν τούτοις, στην τρίτη θέση στα νέα ψηφοδέλτια.

«Πέταξε στα σκουπίδια τη λαϊκή εντολή», σημείωσε χαρακτηριστικά. Υπήρχε σχέδιο εξ αρχής, υποστήριξε εξάλλου, ενώ στο ερώτημα τι προτείνει στους ψηφοφόρους, απάντησε ως εξής: «Οι άνθρωποι δεν είναι πρόβατα. Να ψηφίσουν αυτό που ορίζει η καρδούλα τους».

Ο Τζανής Γκούσκος, ο οποίος δραστηριοποιείται στο ζήτημα των κατοχικών δανείων, συμπλήρωσε, από την πλευρά του, πως μία εβδομάδα μετά τις εκλογές του Μαΐου ενημερώθηκαν για αλλαγές, αορίστως, στα ψηφοδέλτια, χωρίς να γίνει κάποια συζήτηση επ’ αυτών.

Παραλλήλως, αναγνώσθηκαν δηλώσεις υποψηφίων που δεν παρέστησαν λόγω χιλιομετρικής απόστασης. Ενδεικτικώς, ο Δημήτρης Κολοκοτρώνης (Ηράκλειο) ανέφερε ότι η κ. Κωνσταντοπούλου έβαλε τα δικά της παιδιά εκεί όπου είναι πιθανό να εκλέξει βουλευτή.

Από τη δική του πλευρά, ο Χρήστος Λάμπρου, ο οποίος ήταν για δεύτερη φορά υποψήφιος με την Πλεύση Ελευθερίας στα Ιωάννινα, κατήγγειλε ότι επικεφαλής του νέου ψηφοδελτίου τοποθετήθηκε κάποιος που δεν ζει καν στο νομό, ενώ η Αλεξάνδρα Πολυχρονοπούλου, η οποία πρώτευσε στην Περιφέρεια Βοιωτίας, αντικαταστάθηκε από εκείνον που ήλθε τελευταίος στην όμορη Φθιώτιδα.

Δηλώσεις έστειλαν, ακόμη, η Νικολέτα Μπουραζάνη, η οποία ήταν πρώτη στη Β’ Θεσσαλονίκης, και η Σοφία Λογοθέτη, η οποία ήλθε 2η στη Β3 Περιφέρεια.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα