Κεραμέως: 10.500 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών το 2021-2022

13.12.2020 / 15:26
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
kerameos_vouli

Για 10.500 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών την περίοδο 2021-2022 μίλησε η κυρία Νίκη Κεραμέως στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού.
Η Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι ο σχεδιασμός για τις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι ενταγμένος στον προϋπολογισμό και προβλέπει την υλοποίησή του σε δύο κύματα.
Την επόμενη χρονιά θα προσληφθούν 5250 εκπαιδευτικοί και το 2022 οι υπόλοιποι ενώ ήδη όπως ανέφερε η κυρία Κεραμέως προσελήφθησαν 4.500 εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής.
Τέλος, η υπουργός τόνισε ότι η χρηματοδότηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων έχει πλέον αλλάξει και η στήριξη των ΑΕΙ γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια.
«Επι ΣΥΡΙΖΑ η χρηματοδότηση αποφασιζόταν με απόφαση του εκάστοτε υπουργού. Αυτό άλλαξε και πλέον η χρηματοδότηση γίνεται βάσει αντικειμενικών κριτηρίων όπως είναι ο ενεργός αριθμός φοιτητών, η διάρκεια προγραμμάτων σπουδών, γεωγραφική διασπορά ιδρύματος, αριθμός εκπαιδευτικού προσωπικού. Ποιοτικά κριτήρια όπως ερευνητική δραστηριότητα εξωστρέφεια κ.α» ανέφερε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα