Κέικ με φουντούκια και σοκολάτα

02.03.2021 / 18:51
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
keik-marymary-6064

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις100 γρ. φουντούκια τριμμένα σε σκόνη1 ½ κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ1 κουτ. γλ. σόδα1 βανιλλίνη220 γρ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος (θερμοκρασία δωματίου)350 γρ. ζάχαρη4 αυγά450 γρ. γιαούρτι 2% λιπ.2 κουτ. σούπας λικέρ φουντουκιού/κονιάκ150 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη

Για το γλάσο

200 γρ. ζάχαρη άχνη3-4 κουτ. σούπας νερό1-2 κουτ. σούπας φουντούκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ (διαμέτρου 28-30εκ.) με τρύπα και την αλευρώνουμε.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το Χωριό Βούτυρο Αγελάδος με τη ζάχαρη 4’-5’ να αφρατέψει. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και στο τέλος το λικέρ.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη βανιλλίνη. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το 1/3 του αλευριού, συνεχίζουμε με το ½ του γιαουρτιού, ακόμα 1/3 αλευριού, ½ γιαουρτιού και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι. Σταματάμε το μίξερ και με μια σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε απαλά το τριμμένο φουντούκι και την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για 60-70’. Τσεκάρουμε με οδοντογλυφίδα, αν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμο.
  5. Αφού κρυώσει πολύ καλά το κέικ, φτιάχνουμε το γλάσο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη ρίχνοντας σιγά σιγά το νερό για να πάρουμε ένα παχύρρευστο γλάσο. Μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό ακόμα ή λιγότερο (αναλόγως την άχνη). Στρώνουμε στην επιφάνεια του κέικ και πασπαλίζουμε με φουντούκια ή και ψιλοκομμένη κουβερτούρα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα