Παρασκευή, 4.12.2020, 7:55 μμ

Κεφτεδάκια τυλιχτά με μπέικον

03.11.2020 / 9:23
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
keftedakia

Και γέμιση μοτσαρέλας

Υλικά

  • 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 250 γρ. χοιρινό λουκάνικο αλεσμένο
  • 75 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1/4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 αβγό
  • Μοτσαρέλα τριμμένη
  • 6 φέτες μπέικον
  • Σος μπάρμπεκιου

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ ρίξτε τον κιμά, το λουκάνικο, τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το αβγό και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργήσετε μία ομοιογενοποιημένη ζύμη.
  3. Πλάστε τους κεφτέδες και με τον αντίχειρά σας δημιουργήστε ένα βαθούλωμα στον καθένα από αυτούς.
  4. Γεμίστε με την τριμμένη μοτσαρέλα και πλάστε πάλι σε μπάλες.
  5. Τυλίξτε το κάθε κεφτεδάκι σε μία φέτα μπέικον και τοποθετήστε σε ταψί με λαδόκολλα.
  6. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
  7. Βγάλτε από τον φούρνο, αλείψτε με την σος μπάρμπεκιου και ψήστε για ακόμη 5 λεπτά.
  8. Προαιρετικά, μπορείτε να επαναλάβετε το βούρτσισμα με την σος μπάρμπεκιου και το ψήσιμο δύο φορές ακόμη για επιπλέον γεύση.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα