Υλικά
- 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 αυγά
- 3 κ. σ. φρυγανιά
- 1 κ. γλ. ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
- 1 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ. σ. δυόσμο
- 2 κ. σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό
- 500 γρ. πατάτες baby
Για τη σάλτσα:
- 50 ml ελαιόλαδο
- 500 ml ζωμό λαχανικών
- 500 ml σάλτσα ντομάτας
- 1 κ. γλ. πάπρικα
- 1 σκελίδα σκόρδο, χοντροκομμένη
- 1 κ. γλ. θυμάρι
- Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε το μοσχαρίσιο κιμά σε ένα μπολ και προσθέστε το κρεμμύδι, τα αυγά, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, τη ρίγανη, την πάπρικα, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το δυόσμο και την τριμμένη φρυγανιά.
- Ζυμώστε με τα χέρια μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Πλάστε σε μικρά κεφτεδάκια και τοποθετήστε σε ένα ταψί.
- Καθαρίστε και πλύντε καλά τις πατάτες και τοποθετήστε στο ταψί γύρω από τα κεφτεδάκια.
- Για να φτιάξετε τη σάλτσα βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, το σκόρδο, το θυμάρι και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το ζεστό ζωμό λαχανικών, ανακατέψτε καλά και περιχύστε πάνω από τα κεφτεδάκια και τις πατάτες.
- Ψήστε στους 180 βαθμούς για 45- 50 λεπτά.