Κεφαλονιά: Πέντε μήνες από το χτύπημα του «Ιανού» κι ακόμη να φτιαχτεί η παραλία του Μύρτου – ΦΩΤΟ

19.01.2021 / 12:49
mirtos3

Σχεδόν πέντε μήνες έχουν περάσει από την κακοκαιρία «Ιανός» που χτύπησε και την Κεφαλονιά, αφήνοντας πίσω της καταστροφές, σχεδόν ίδιου μεγέθους με το σεισμό του 2014. Από τα «θύματα» του Ιανού και η πιο διάσημη παραλία του νησιού και μια από τις καλύτερες στον κόσμο, αυτή του Μύρτου, στην οποία η πρόσβαση δεν μπορεί να γίνει λόγω των κατολισθήσεων που έγιναν μετά τον Ιανό. Τόσους μήνες μετά και κανείς ακόμη δεν έχει ξεκινήσει από τους αρμόδιους φορείς τις εργασίες αποκατάστασης.

Ο Μύρτος ανήκει στο Δήμο Σάμης, ο οποίος όμως έχει εκδηλώσει «αδυναμία» στο να αποκαταστήσει την πρόσβαση στην παραλία και απευθύνθηκε στο αρμόδιο υπουργείο Υποδομών, από το οποίο αναμένεται κλιμάκιο για να καταγράψει τις ζημιές και να προχωρήσει στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου. Παράλληλα, αναμένεται και η έκθεση του προέδρου του ΟΑΣΠ Ευθύμιου Λέκκα ώστε να αναζητηθούν και τα απαιτούμενα κονδύλια. Η γεωφυσική κατάσταση στην περιοχή του Μύρτου-Χάρακα ποτέ δεν ήταν καλή. Από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ιανός» και μετά όμως έγινε ακόμα χειρότερη. Η πλαγιά του Χάρακα είχε δεχτεί μεγάλο κτύπημα από τον ΙΑΝΟ αφού ο όγκος της βροχής που έπεσε στην περιοχή δημιούργησε πέντε «ποτάμια». Ενώ έχουν παρατηρηθεί και πρόσφατες κατολισθήσεις στην πλαγιά που είναι δίπλα στην παραλία του Μύρτου.

Ο δημοσιογράφος Ανδρέας Κωνσταντάτος ανάρτησε στη σελίδα του στο facebook απίστευτες εικόνες από την καταστροφή της παραλίας γράφοντας: «Κινδυνεύουμε να έρθει το καλοκαίρι και η πιο εμβληματική παραλία του νησιού μας, ο Μύρτος, να είναι κλειστή. Έχουν περάσει πέντε μήνες από το καταστροφικό πέρασμα του “Ιανού” και η παραλία, παραμένει θαμμένη στα μπάζα.

Μιλώντας στο protothema.gr ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σταύρος Τραυλός εξήγησε ότι ο δρόμος που κατεβαίνει στην παραλία του Μύρτου δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας αλλά του Δήμου Σάμης. «Ωστόσο ο δήμος επειδή δεν έχει τεχνική υπηρεσία ζήτησε την βοήθεια από το υπουργείο Υποδομών. Το υπουργείο υποσχέθηκε να στείλει κλιμάκιο και να αναλάβει να το εντάξει το έργο σε κάποια εργολαβία έργων που υπάρχουν από το 2014. Κάναμε και εμείς έγγραφο στον υπουργό και του επισημαίνουμε το θέμα του Μύρτου».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα