Κεφαλονιά: Επιστολή – «καταπέλτης» του πατέρα του φαντάρου που αυτοκτόνησε

01.04.2021 / 12:20
1-218-681x503

«Δεν θα σταματήσω, εάν δεν φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο» δηλώνει ο πατέρας του φαντάρου Κυριάκου Ευαγγελάτου από την Κεφαλονιά, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του τον Φεβρουάριο.

Οι γονείς του άτυχου 23χρονου είχαν καταγγείλει bullying στον στρατό, με τον πατέρα του νεαρού να ζητάει από στρατιώτες και αστυνομικούς να καταγγείλουν τα όσα γνωρίζουν για το τι συνέβαινε τα τελευταία χρόνια στο ΚΕΤΧ Πατρών ή όπου αλλού.

Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, δηλώνει ότι, παίρνει δύναμη από τη στήριξη που του έχουν παράσχει πολίτες και κόμματα, ενώ υπογραμμίζει ότι «το ελάχιστο που οφείλει να εγγυηθεί, κατά την γνώμη μου, η στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας, εν καιρώ ειρήνης, είναι ότι θα επιστρέψουν πίσω τα παλληκάρια μας ,αφού ολοκληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία, σώα και αβλαβή, όπως τους τα εμπιστευτήκαμε, και δεν θα θρηνήσουμε ξανά κανένα νέο παιδί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΚΙΝΑΛ.

Η επιστολή
«Με μεγάλη συγκίνηση και τιμή πληροφορήθηκα ότι και το ΚΚΕ, κατόπιν έρευνάς του σχετικά με την αιτία θανάτου του υιού μου, Κυριάκου Ευαγγελάτου, και την ψυχολογική βία που του ασκήθηκε, ενώ εκτελούσε τη στρατιωτική του θητεία στον Έβρο και στην Πάτρα, προχώρησε σε επερώτηση στη Βουλή.

Επίσης, πληροφορούμαι αυτήν την στιγμή που συντάσσω αυτή την επιστολή, ότι το ίδιο πράττει και από το Κίνημα Αλλαγής.

Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι, όταν οι Έλληνες ενώνονται, τίποτα και κανένας δεν τους σταματάει. Κανένα στρατιωτικό «άβατο» δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον δρόμο τους. Προσωπικά δεν θα σταματήσω, εάν δεν φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Βλέπω δε με συγκίνησή ότι δεν είμαι μόνος, αλλά ότι είμαστε πολλοί κι αυτό μου δίνει απεριόριστη χαρά. Βλέπω ότι υπάρχει ελπίδα για τα επόμενα παιδιά και για μια Ελλάδα, όπως αρμόζει στους Έλληνες.

Το ελάχιστο που οφείλει να εγγυηθεί, κατά την γνώμη μου, η στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας, εν καιρώ ειρήνης, είναι ότι θα επιστρέψουν πίσω τα παλληκάρια μας ,αφού ολοκληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία, σώα και αβλαβή, όπως τους τα εμπιστευτήκαμε, και δεν θα θρηνήσουμε ξανά κανένα νέο παιδί.

Καλώ τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς καθώς και όποιον άλλο πολίτη γνωρίζει τι πραγματικά συνέβαινε τα τελευταία 10-12 χρόνια στον λόχο διοικήσεως ΚΕΤΧ Πατρών ή και όπου αλλού, να το καταγγείλουν. Το οφείλουν στους εαυτούς τους, στην αλήθεια, στην πατρίδα τους και στις επόμενες γενιές που δεν πρέπει να περάσουν ό,τι πέρασε ο γιος μου.

Με τιμή

Ένας πρώην πατέρας δύο παλληκαριών

Γεράσιμος Ευαγγελάτος»

Εξελίξεις στην υπόθεση
Αν και η Ένορκη Διοικητή Εξέταση (ΕΔΕ) που διατάχθηκε από το ΓΕΣ βρίσκεται σε εξέλιξη, οι αξιωματικοί που υπηρετούσαν στον Λόχο Διοίκησης του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΤΧ) στην Πάτρα (όπου υπηρετούσε και ο 23χρονος φαντάρος), όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της «Εφ.Συν.», απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία τους και μεταφέρθηκαν σε άλλες θέσεις ώστε να μην έχουν πλέον επαφή με τους οπλίτες θητείας.

Η μετακίνηση έγινε από τον νέο ταξίαρχο που τοποθετήθηκε στις 13 Μαρτίου κατά τη διάρκεια των κρίσεων και εκτιμάται ότι δεν είναι άσχετη με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την ύπαρξη αμετάθετης «κλίκας» αξιωματικών που συμπεριφερόταν «κατά το δοκούν» στους φαντάρους.

Η κακή συμπεριφορά απέναντι στον 23χρονο ξεκίνησε όταν υπηρετούσε σε μονάδα Πυροβολικού στον Εβρο μετά το ανέβασμα στο Instagram φωτογραφίας του με όπλο σε άρμα, με συνέπεια να τιμωρηθεί με 10ήμερη φυλάκιση.

Στον Εβρο ο Κυριάκος κρίθηκε από γιατρούς ακατάλληλος για χρήση όπλου και δεν επιτρεπόταν να κάνει σκοπιές ή περιπόλους κι αυτός ήταν ο λόγος που, σύμφωνα με τους οικείους του, δεχόταν bullying και στο ΚΕΤΧ Πάτρας, με τους αξιωματικούς να τον εκφοβίζουν ότι θα στείλουν τη Στρατονομία να τον συλλάβει ακόμη και κατά τη διάρκεια της άδειας που πήρε και βρισκόταν στην Κεφαλονιά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα