Κεφαλογιάννη: «Σε πρώτο πλάνο η βιώσιμη ανάπτυξη στον τουρισμό»

05.07.2023 / 7:00
olga-kefalogianni.jpg

Τις προτεραιότητες της νέας πολιτικής ηγεσίας του τουρισμού ανέφερε η αρμόδια υπουργός Ολγα Κεφαλογιάννη στη διάρκεια της ομιλίας της στο πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οπως είπε η υπουργός, βασική εθνική επιλογή και προτεραιότητα αποτελεί πλέον η βιώσιμη ανάπτυξη στον τουρισμό, με εξισορρόπηση των στόχων της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, με ευκαιρίες για όλους, αλλά και η διασφάλιση της ανάδειξης και προστασίας του φυσικού και πολιτισμικού μας πλούτου. Οι βασικές αυτές παράμετροι,συνθέτουν μαζί με το κλιμα, ένα ελκυστικό και ασφαλές τοπίο για τους επισκέπτες, όπου η ποιότητα των υποδομών και υπηρεσιών στον τουρισμό αποτελούν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, πρόσθεσε η Ολγα Κεφαλογιάννη, σε ανάρτηση της στα κοινωνικά δίκτυα.

Στο μεταξύ η υπουργός πρόσθεσε ότι ο τουρισμός στην χώρα μας πρεπει να αξιοποιήσει τη δυναμική του ενισχύοντας τις διασυνδέσεις του με στοχο την διάχυση ευκαιριών αλλα και την ορθολογική του ανάπτυξη, με σεβασμό στα ιδιαιτερα χαρακτηριστικά κάθε τόπου, κάθε περιφερειας και της χώρας γενικότερα.

Στο πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού συμμετείχαν η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, η πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. Άντζελα Γκερέκου, ο γενικός γραμματέας του Ε.Ο.Τ., Δημήτρης Φραγκάκης, ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας-Θρακης Χρήστος Μέτιος, η Ρόδη Κράτσα περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ο Φάνης Σπανός περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο Κώστας Μουτζούρης περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, ο Γιώργος Χατζημάρκος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, ο Γιώργος Κασαπίδης περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, η Χριστίνα Γουλά αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Νίκος Κοροβέσης αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Κυριάκος Κώτσογλου αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, και ο Σπύρος Ιωάννου αντιπεριφερειαρχης Ηπείρου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα