ΚΔΑΠ Ερυμάνθου:Συμμετοχή επιπλέον παιδιών και εκτός προγράμματος ΕΣΠΑ

14.09.2021 / 13:55
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
cache_650x650_1_598110

Οριστική λύση στο σοβαρό θέμα που ανέκυψε για ακόμη μία χρονιά με τον αποκλεισμό δεκάδων παιδιών από τη δομή του ΚΔΑΠ έδωσε η Δημοτική Αρχή Ερυμάνθου.

Με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Ερυμάνθου, γνωστοποίησε πως θα δεχθεί επιπλέον παιδιά στο ΚΔΑΠ προκειμένου κανένα παιδί της περιοχής να μην μείνει εκτός,ακόμη και αν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ οι θέσεις για τον αριθμό των συμμετεχόντων παιδιών είναι συγκεκριμένες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Όπως είναι γνωστό, κι εφέτος παιδιά εκατοντάδων οικογενειών σε όλη τη χώρα, και στο Δήμο Ερυμάνθου, παρά το γεγονός ότι πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2021-2022» καταθέτοντας εγκαίρως πλήρη φάκελο δεν κατόρθωσαν να αποκτήσουν το πολυπόθητο voucher που θα τους εξασφάλιζε δωρεάν συμμετοχή στις Δομές Κ.Δ.Α.Π. Η ραγδαία αύξηση των Ιδιωτικών Δομών σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση χωρίς όμως και την ανάλογη κρατική χρηματοδότηση, είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της διάθεσης των vouchers. Συνέπεια όλων αυτών ήταν να πληγούν οι Δημοτικές Δομές οι οποίες ουσιαστικά έχουν αναδείξει τον συγκεκριμένο θεσμό και προσφέρουν πάνω από είκοσι χρόνια κοινωνικό έργο, στηρίζοντας την οικογένεια και το παιδί.

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής θεωρώντας άδικο τον αποκλεισμό των παιδιών από την κοινωνική Δομή, η οποία προσφέρει καθημερινά σπουδαίο έργο και συμμεριζόμενος την ανησυχία των γονέων για την ανατροπή του οικογενειακού και οικονομικού τους προγραμματισμού, έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έπειτα από εισήγησή του και με την σύμφωνη γνώμη του προσωπικού του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να δεχτεί όλα τα παιδιά των οποίων οι γονείς έδειξαν προσωπικό ενδιαφέρον για τη Δομή Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου. Έτσι, όλα τα παιδιά έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση το πλούσιο και ανανεωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων της Δομής Κ.Δ.Α.Π. Δήμου Ερυμάνθου που εδρεύει στα Κριθαράκια.

Μετά από τη σημαντική αυτή εξέλιξη ο Δήμαρχος Ερυμάνθου δήλωσε: «Θεωρούμε

ότι συντελέστηκε μία κατάφορη αδικία σε βάρος όχι μόνο των συνδημοτών μας που ενώ πληρούσαν τα κριτήρια αποκλείστηκε η συμμετοχή των παιδιών τους στο ΚΔΑΠ, όσο και σε βάρος της ίδιας της δομής. Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση δίνεται η δυνατότητα στον εργαζόμενο γονέα να ανταποκριθεί στον απαιτητικό ρόλο μεταξύ οικογενειακού και επαγγελματικού βίου, καθώς και ο ελεύθερος χρόνος αναζήτησης εργασίας στον άνεργο γονέα. Το ΚΔΑΠ του Δήμου Ερυμάνθου παρέχει σπουδαίο και αναγνωρισμένο από όλους πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης. Καλωσορίζουμε με χαρά όλα τα παιδιά στη δομή του Δήμου μας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την εμπιστοσύνη που δείχνουν εδώ και χρόνια στο προσωπικό».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα