Κατρίνης: Ο πρωθυπουργός ανακάλυψε ξαφνικά ότι τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι πανάκριβα

13.07.2023 / 8:00
katrinis_6

Για το ζήτημα των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και των υψηλών τιμών στα τρόφιμα μίλησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης.

Ο κ. Κατρίνης βρέθηκε καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις», όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηξε στο θέμα των ημερών που είναι οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, αλλά και στην ακρίβεια στα τρόφιμα.

Κατρίνης: Η κυβέρνηση παραδέχεται πως δεν έκανε τίποτα τα τελευταία χρόνια για την αισχροκέρδεια
«Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε πολλές φορές κατά την ομιλία του στη Βουλή στην ανάγκη για επέκταση και εντατικοποίηση των ελέγχων προκειμένου να παταχθεί η αισχροκέρδεια» ανέφερε ο κ. Κατρίνης.

«Αυτό από μόνο του αποτελεί μία ωμή παραδοχή ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έκανε τίποτα σε αυτόν τον τομέα τα τελευταία χρόνια. Για παράδειγμα, τα τελευταία δύο χρόνια όπου ο πληθωρισμός των τροφίμων στην Ελλάδα ανεβαίνει ανεξέλεγκτα μήνα με το μήνα η κυβέρνηση επέβαλε μόλις πέντε πρόστιμα για αισχροκέρδεια στα τρόφιμα» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα ανέβηκε και τον Μάιο και τον Ιούνιο στην Ελλάδα (1,8% και 2,1% αντίστοιχα) την στιγμή, που σύμφωνα με τον οργανισμό τροφίμων και γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως έπεσαν κατά 1,7 % τον Ιούνιο» ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης.

«Το ΔΝΤ, μάλιστα, τόνισε πως τα 2/3 του πληθωρισμού οφείλονται στα κέρδη των εταιρειών, ενδεικτικό των υπερκερδών που έχουν αποκομίσει ορισμένες επιχειρήσεις. Είναι, λοιπόν, προφανές πως στον τομέα του ελέγχου της αγοράς, η κυβέρνηση πέρασε πολύ ”κάτω από τη βάση”».

Κατρίνης: Ο πρωθυπουργός ανακάλυψε ξαφνικά ότι τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι πανάκριβα
«Ο Πρωθυπουργός ανακάλυψε ξαφνικά ότι τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι πανάκριβα, όταν η τιμή στο πετρέλαιο έχει πέσει 40%. Και το κάνει για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, όπως κάνει συστηματικά με όλα τα θέματα που αφορούν στην ακρίβεια. Σε καμία περίπτωση όμως, η καθημερινότητα δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακές μεθόδους» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την παρέμβαση της κυβέρνησης για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια..

«Εμείς στο ΠΑΣΟΚ επιμένουμε στους ελέγχους στην αγορά, στη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ πρέπει να επιταχυνθεί η ανανέωση του στόλου με νέα πλοία που θα κινούνται με οικολογικά (και πιο φθηνά) καύσιμα» υπογράμμισε.

Κατρίνης για ψήφο απόδημων: Υπερ μίας ρύθμισης να ψηφίζουν χωρίς εμπόδια
«Το ΠΑΣΟΚ σε κάθε περίπτωση είχε ταχθεί θετικά υπέρ μιας ρύθμισης που επιτρέπει στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν, χωρίς εμπόδια. Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, θα έπρεπε, πριν ανοίξει το θέμα με επικοινωνιακούς όρους, να κάνει μία γενναία αυτοκριτική γιατί ο προηγούμενος νόμος -παρότι ψηφίστηκε από μια ευρύτατη πλειοψηφία 291 βουλευτών- δεν λειτούργησε στην πράξη, με αποτέλεσμα την πολύ μικρή προσέλευση των απόδημων συμπατριωτών μας στη διπλή εκλογική αναμέτρηση. Και αυτή η μικρή συμμετοχή δεν οφείλεται μόνο στις περιοριστικές ρυθμίσεις του νόμου, αλλά και σε καθυστερήσεις και αστοχίες της κυβέρνησης όσον αφορά στην ενημέρωση των Ελλήνων του εξωτερικού» τόνισε ο κ. Κατρίνης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα