Κατώτατος μισθός: Τέλος Απριλίου η εισήγηση Χατζηδάκη για το ύψος της νέας αύξησης

19.01.2022 / 10:46
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
athina_kosmos-2048x1406

Η δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού θα έρθει νωρίτερα, το Μάιο, όπως είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας ορίζεται το νέο χρονοδιάγραμμα.

Από την 1η Ιανουαρίου ισχύει η αύξηση 2% στον κατώτατο μισθό και μέσα στον χρόνο θα γίνει και μια δεύτερη. Το ύψος της δεν είναι ακόμη γνωστό. Θα το μάθουμε στο τέλος Απριλίου, μέσα στο δεύτερο 15ήμερο συγκεκριμένα, όταν θα γίνει η εισήγηση του υπουργού Εργασίας στο υπουργικό συμβούλιο. Αυτό προβλέπει τροπολογία.

Η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας έρχεται για να επισπευσθεί η διαδικασία για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός.

Το χρονοδιάγραμμα για τον κατώτατο μισθό
Η τροπολογία ορίζει:

Η αποστολή έγγραφης πρόσκλησης από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης προς εξειδικευμένους επιστημονικούς και ερευνητικούς φορείς για τη σύνταξη έκθεσης για την αξιολόγηση του ισχύοντος νομοθετημένου κατώτατου μισθού θα λάβει χώρα μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.
Η σύνταξη και η υποβολή της έκθεσης θα λάβει χώρα το αργότερο έως την 28η Φεβρουαρίου 2022.
Η διαβίβαση του υπομνήματος και της τεκμηρίωσης κάθε διαβουλευόμενου από την Επιτροπή Συντονισμού προς τους λοιπούς εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, με πρόσκληση για προφορική διαβούλευση, θα λάβει χώρα το αργότερο έως την 15η Μαρτίου 2022.
Η διαβίβαση όλων των υπομνημάτων και της τεκμηρίωσης των διαβουλευόμενων, καθώς και της έκθεσης των φορέων στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για τη σύνταξη Σχεδίου Πορίσματος Διαβούλευσης, θα λάβει χώρα το αργότερο έως την 31η Μαρτίου 2022.
Το σχέδιο του πορίσματος διαβούλευσης ολοκληρώνεται το αργότερο έως την 15η Απριλίου 2022.
Η εισήγηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προς το Υπουργικό Συμβούλιο για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών θα λάβει χώρα εντός του τελευταίου δεκαπενθημέρου του Απριλίου 2022.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα