Καθηγήτρια πνευμονολογίας: “Ανησυχούμε για το επόμενο 15ήμερο”

06.01.2021 / 20:04
Áìüäéá êëéìÜêéá ôïõ ÅÏÄÕ åðéóêåöèçêáí ôïí ÄÞìï ÊçöéóéÜò ðñïêåéìÝíïõ íá ðñáãìáôïðïéçóïýí ôåóô ãéá ôïí êïñïíïúü óå åõðáèåßò ïìÜäåò êáé åñãáæïìÝíïõò ôïõ ÄÞìïõ ðïõ åêôßèåíôáé ðåñéóóüôåñï óå åðáöÞ ìå ôï êïéíü. ÐáñáóêåõÞ 8 Ìáúïõ.(EUROKINISSI)

Την ανησυχία της για αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού το επόμενο 15ημερο λόγω της χαλάρωσης των εορτών εξέφρασε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Μίνα Γκάγκα.

«Όλοι χαλαρώσαμε λίγο στις γιορτές και είναι φυσιολογικό. Το φοβόμαστε το επόμενο 15ήμερο», ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και συνέχισε: «Αν κρατάμε τις μάσκες και τα μέτρα τα πράγματα θα είναι καλά για όλους μας».

Αναφορικά με τον εορτασμό των Θεοφανείων, η κ. Γκάγκα σημείωσε ότι «τους νόμους και τον σχεδιασμό πρέπει να τους σεβόμαστε», ενώ για το άνοιγμα των σχολείων ξεκαθάρισε ότι είναι καλύτερο τα παιδιά να είναι εκεί, παρά «χύμα στα πάρκα».

Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας μίλησε και για το εμβόλιο, υπογραμμίζοντας ότι «φαίνεται πως το εμβόλιο θα καλύπτει για 6 μήνες. Μεγάλο ποσοστό των ασθενών που βγήκαν από το πρώτο κύμα έχουν ακόμα αντισώματα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα