«Καθαρό» από covid-19 το γηροκομείο Πύργου «Άγιος Χαράλαμπος»

11.11.2020 / 9:01
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ilikiomeni

«Αστραπιαία» κινήθηκε ο κ. Νίκος Σταθακόπουλος, Πρόεδρος στο Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας, όταν ενημερώθηκε ότι ο σύζυγος εργαζόμενης στο γηροκομείο Πύργου «Άγιος Χαράλαμπος» βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο κος Σταθακόπουλος επικοινώνησε αμέσως με τον υπεύθυνο του ΕΟΔΥ στην Δυτική Ελλάδα κο Χαραλάμπο Μπακόπουλο και έτσι τη Δευτέρα το πρωί, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στο γηροκομείο του Πύργου όπου έκανε τεστ και στους ωφελούμενους, αλλά και στους εργαζόμενους εκεί (έγιναν περίπου 50 τεστ). Το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό σε όλα τα τεστ τα οποία έγιναν, οπότε και είχαμε τη λήξη του συναγερμού σε αυτή την κοινωνική δομή.

Ο κος Σταθακόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά για αυτό το συμβάν: «Την Πέμπτη το βράδυ με ενημέρωσαν από το γηροκομείο Πύργου ότι μίας υπαλλήλου από το κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που είναι νοσηλεύτρια, βρέθηκε ο άντρας της που είναι αστυνομικός θετικός στον κορωνοϊό.

Αμέσως έδωσα εντολή απομάκρυνσής της από τη δομή και αμέσως κίνησα και τη διαδικασία, στους ωφελούμενους και στο προσωπικό της δομής, να γίνουν περίπου 50 rapid test για να δούμε τι γίνεται και να μπορέσουμε να προλάβουμε το κακό. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι κάνει το προσωπικό μας τις ώρες που δεν εργάζεται.

Αμέσως συνεννοήθηκα με τον υπεύθυνο τον κο Χαράλαμπο Μπακόπουλο και ήρθαν την Δευτέρα το πρωί τα συνεργεία του ΕΟΔΥ στον Πύργο και κάναμε όλα τα τεστ που έπρεπε να γίνουν. Και δόξα τω Θεώ βγήκαν όλα αρνητικά».

patrisnews.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα