Παρασκευή, 23.04.2021, 4:25 μμ

Καθαρά Δευτέρα: Τι ισχύει για το τριήμερο – Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις μετακινήσεις

13.03.2021 / 21:09
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
katharaDeutera542-1536x1055

“Κούλουμα αλλιώς”… και φέτος, με τα μέτρα κατά του κορονοϊού να συνεχίζουν να είναι αυστηρά, χωρίς όμως να προστίθενται επιπλέον περιορισμοί το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, σε σχέση με αυτά που ακολουθούμε καθημερινά.

Ναι στον χαρταετό, όχι στις συναθροίσεις και στα κορονοπάρτι η αυστηρή σύσταση κυβέρνησης και ειδικών.

Αυτά που πρέπει να γνωρίζουμε είναι:
– Πρώτον, δεν επιτρέπονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις, πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται (πχ μετακίνηση για λόγους εργασίας, επιστροφής σε μόνιμη κατοικία κοκ).

– Δεύτερον, οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης και ATM τραπεζών πραγματοποιούνται μόνο εντός του Δήμου διαμονής ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας. Παράλληλα, οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο επιτρέπονται μόνο εφόσον είμαστε πεζοί ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο, ενώ στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας, οι αστυνομικοί μπορούν να ζητούν διευκρινίσεις.

‘Έτσι, το έθιμο του χαρταετού μπορεί να τηρηθεί, αλλά με όρους…

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε χθες ότι το πέταγμα του χαρταετού θα γίνει με τους περιορισμούς των μετακινήσεων εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων. Ωστόσο πηγές του Μεγάρου Μαξίμου διευκρίνιζαν ότι οι πολίτες θα μπορούν να πετάξουν τον χαρταετό σε όποιο σημείο μπορούν να φτάσουν με τα πόδια από το σπίτι τους, ή και με το ποδήλατο.
Και βέβαια λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αποστάσεων και αποφυγής συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους.

Η έξοδος θα γίνεται με αποστολή SMS με τον κωδικό 6.

– Τρίτον, η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, καθώς και για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Και από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου.
Υπενθυμίζεται ότι για Σάββατο και την Κυριακή, η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη ξεκινά από τις 7 το απόγευμα και διαρκεί ως τις 5 το πρωί, όπως κάθε Σαββατοκύριακο.

Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να εντατικοποιηθούν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, προκειμένου να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις εκτός δήμου και νομού κατοικίας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα