Κατερίνα Σολωμού για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821: Νέες αξίες σε όλα τα επίπεδα

25.03.2023 / 12:30
ΣΟΛΩΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

«Η Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, ανήκει σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες», τονίζει σε δήλωσή της η Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Πατρών, Αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας ΠΑΣΟΚ και Υποψήφια Βουλευτής Αχαΐας Κατερίνα Σολωμού. Όπως αναφέρει η κυρία Σολωμού:
«Η επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει πάντα για τον ελληνισμό και την Ορθοδοξία έναν ιδιαίτερο συμβολισμό.
Αναμφίβολα ο εορτασμός της θέτει σε εγρήγορση την εθνική μας αυτοπεποίθηση και τη μεγάλη ευθύνη μας για τη διατήρηση των υπέρτατων αγαθών που μας χάρισαν οι πρόγονοί μας με τους ηρωικούς τους αγώνες. Στέλνει μηνύματα ελευθερίας, ανεξαρτησίας, αφύπνισης και κινητοποίησης της συλλογικής μας συνείδησης, αποδεικνύοντας ότι ο αγώνας και η ισχυρή θέληση ενός Έθνους μπορούν να αλλάξουν, αυτό που κάποιοι άλλοι, επιδιώκουν να ορίσουν ως μοίρα του.
Η Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, ανήκει σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Δεν αποτελεί προνομιακό πεδίο εξυπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων.
Σήμερα οφείλουμε να δημιουργήσουμε νέες αξίες, σε ατομικό, συλλογικό και κοινωνικό επίπεδο. Αξίες που να αναδεικνύουν αυτά που μας κληροδότησαν οι γενιές των προγόνων μας.
Χρόνια Πολλά και θερμές ευχές για ένα καλύτερο μέλλον για το Έθνος μας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα