Καταγγέλλει τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης η Α ΕΛΜΕ Αχαΐας

10.03.2021 / 10:43
Ðéíáêáò æùãñáöéêÞò óôçí ðëáôåßá ôçò ÍÝáò Óìýñíçò, ãéá ôá åðåéóüäéá ôçò ÊõñéáêÞò, ôçí ÄåõôÝñá 8 Ìáñôßïõ 2021. 
(EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Το Δ.Σ. της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας καταγγέλλει τις απίστευτες πράξεις αστυνομικής βίας που διαδραματίστηκαν την Κυριακή το μεσημέρι στην πλατεία και το Άλσος της Νέας Σμύρνης. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, κυνήγησαν, ξυλοκόπησαν, απείλησαν και συνέλαβαν νεαρούς πολίτες αυθαίρετα, απρόκλητα και χωρίς κανένα λόγο, μπροστά στα μάτια οικογενειών και μικρών παιδιών.

“Σύμφωνα με τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, τα σχετικά δημοσιεύματα και την καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νέας Σμύρνης, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εμφανίστηκαν στην πλατεία, τη στιγμή που οικογένειες, μικρά παιδιά και πολύς κόσμος είχε βγει για βόλτα, επιβάλλοντας αυθαίρετα πρόστιμα, παρενόχλησαν οικογένεια με παιδιά γιατί καθόταν σε παγκάκι, ενώ όταν αντιλήφθηκαν ότι ένας νεαρός τους βιντεοσκοπούσε με το κινητό του, κάλεσαν ενισχύσεις και τον κυνήγησαν. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιδόθηκαν σε βίαιες επιθέσεις και πραγματοποίησαν προσαγωγές. Οι βιντεοσκοπημένες εικόνες που παρουσιάζουν τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρού άνδρα οι οποίες προβάλλονται στα Μ.Μ.Ε. δείχνουν την απίστευτη βαρβαρότητα των αστυνομικών.

Η ειρηνική διαδήλωση που έγινε αμέσως μετά, διαλύθηκε βάναυσα με επίθεση της αστυνομίας έξω από το Δημαρχείο.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση καθώς φοβάται την έκφραση της λαϊκής οργής που γεννά η συνολικότερη κατάσταση (διαχείριση πανδημίας, lockdown, κατεδάφιση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων) επιχειρεί με την ένταση της καταστολής να χτυπήσει τις κινητοποιήσεις πριν προλάβουν να εκδηλωθούν και να αναγκάσει, με τη βία και το φόβο, το λαό να σιωπήσει.

Το Δ.Σ. της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας καταγγέλλει τις αναίτιες συλλήψεις, απαιτεί να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες και να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν.

Απαντάμε, αντιστεκόμαστε, αντιδρούμε συλλογικά.”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα