Καταγγελίες για υποθέσεις βιασμού και κακοποίησης: Η ώρα των εξηγήσεων για δυο γνωστούς ηθοποιούς

12.03.2021 / 19:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 6

Η ώρα των εξηγήσεων φαίνεται πως πλησιάζει για δυο γνωστούς ηθοποιούς οι οποίοι φέρονται να βρίσκονται στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας για το ελληνικό Metoo.

Οι δυο γνωστοί ηθοποιοί, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγγέλλονται για υποθέσεις βιασμού και απόπειρας βιασμού από γυναίκες συναδέλφους τους.

Ο ένας, πασίγνωστος ηθοποιός και σκηνοθέτης, φέρεται να είναι αντιμέτωπος με τις καταγγελίες τριών γυναικών, η μια εκ των οποίων μιλά για βιασμό το 2008 ενώ οι άλλες δυο για απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014, αντίστοιχα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δυο από τις καταγγέλλουσες έχουν ήδη περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα ενώπιον του οποίου επιβεβαίωσαν όσα έχουν αναφέρει στο ΣΕΗ ενώ έδωσαν καθοριστικές λεπτομέρειες για την δική τους εκδοχή των γεγονότων.

Τις επόμενες ημέρες εκτιμάται ότι θα καταθέσει και η τρίτη γυναίκα. Έτσι, η έρευνα μπαίνει στην τελική της ευθεία με τον γνωστό πρωταγωνιστή, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, να καλείται σε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων πριν ο εισαγγελικός λειτουργός αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης ή όχι.

Ως ύποπτος εκτιμάται ότι θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις και ο δεύτερος γνωστός ηθοποιός τον οποίο καταγγέλλει συνάδελφός του για βιασμό το 2020.

Νωρίτερα, στο γραφείο του αρμόδιου εισαγγελέα βρέθηκε για τρίτη φορά ο Πασχάλης Τσαρούχας προκειμένου να καταθέσει νέα στοιχεία για τα τεκταινόμενα στο χώρο του θεάματος που έφτασαν στα χέρια του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Ο πρόεδρος του πειθαρχικού σωματείου του ΣΕΗ προσκόμισε πέντε νέες καταγγελίες που έχουν υποβληθεί σε βάρος ηθοποιών στο Σωματείο.

Μάλιστα, ο κ. Τσαρούχας σημείωσε πως πρόθεση είναι να μην αδικηθεί κανένας ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επανέλθει στο γραφείο του εισαγγελέα καθώς όπως είπε το Σωματείο τηρεί αυστηρά χρονοδιαγράμματα σχετικά με την διαχείριση των υποθέσεων σεβόμενο τα δικαιώματα όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα