Παρασκευή, 19.08.2022, 7:41 μμ

Καταγγελίες για υπέρογκες χρεώσεις της τηλεφωνικής γραμμής 11320 του ΟΑΕΔ

15.12.2020 / 14:17
oaed

Όπως αναφέρει η Αδέσμευτη Φωνή των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ περίπου 400.000 ανέργων σχεδόν αποκλείονται από τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ αφού λόγω της πανδημίας ο ΟΑΕΔ έχει εφαρμόσει την υποχρεωτική ηλεκτρονική λειτουργία του για πολλές αιτήσεις και παροχές αφού το μεγαλύτερο ποσοστό είτε δεν γνωρίζει να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικές υπηρεσίες είτε δεν είναι εξοικειωμένο με την ασφαλή και σωστή κατάθεση των ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Σημειώνοντας οτι η ανωτέρω ηλεκτρονική υποχρεωτικότητα κατάθεσης των αιτήσεων έχει οδηγήσει πολλούς σε ιδιωτικά γραφεία παροχής τέτοιων υπηρεσιών, ενέργεια που καθιστά τις δωρεάν παρεχόμενες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ σε παροχές επ’ αμοιβή !!

“Όμως η σημασία και η κοινωνική διάσταση των δημόσιων συστημάτων έγκειται στο ότι διασφαλίζουν την καθολικότητα, δηλαδή ότι όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως της οικονομικής τους δυνατότητας, έχουν πρόσβαση στις σχετικές υπηρεσίες. Η εναλλακτική της ηλεκτρονικής κατάθεσης των αιτήσεων θα μπορούσε να είναι η δωρεάν τηλεφωνική εξυπηρέτηση. Έχουμε ήδη καταθέσει με σχετική επιστολή μας προς τον Διοικητή ΟΑΕΔ, προτάσεις όπως η λειτουργία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης με τη διαδικασία της πιστοποίησης ανέργου έτσι ώστε οι υπάλληλοι ειδικότητας τηλεφωνητών να μπορούν να εξυπηρετούν και όλους όσους δεν έχουν πρόσβαση ή δεν γνωρίζουν να χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά συστήματα. Όμως δεν έχουμε λάβει καμιά απάντηση, ως εκ τούτου αποστέλλουμε την παρούσα, έτσι ώστε να προχωρήσει η ενδεδειγμένη λύση με τις σχετικές νέες προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων”.

Παράλληλα αναφέρεται και στην εξυπηρέτηση του ΟΑΕΔ μέσω του πενταψήφιου αριθμό εξυπηρέτησης ΟΑΕΔ, 11320. Όπως τονίζει η αδέσμευτη Φωνή των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ” ο Οργανισμός σε πολλά δελτία τύπου που εκδίδει αλλά και στο πρόσφατο στο οποίο γνωστοποιεί τους τρόπους επικοινωνίας αναφέρει : «Τηλεφωνική Επικοινωνία · Καλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο του Οργανισμού στο 11320 (αστική χρονοχρέωση), Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:30 έως 14:30. Δυστυχώς όμως, παρότι έχουμε αποστείλει πολλούς μήνες πριν, επιστολή για το πρόβλημα, η χρέωση από ιδιώτες παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας για το 11320 δεν είναι αστική χρονοχρέωση. Διαπιστώσαμε μάλιστα, ότι υπάρχει ιδιωτική εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας η οποία χρεώνει 0.50 €/λεπτό. Επιπροσθέτως, η χρέωση από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι εξίσου υπέρογκες. Ως εκ τούτου δεν είναι αληθές ότι ισχύει η αστική χρονοχρέωση για το 11320″. Σημειώνοντας δε ότι πολλοί άνεργοι έχοντας διαπιστώσει τις υπέρογκες χρεώσεις του 11320, επιλέγουν να τηλεφωνούν στα τηλέφωνα των κατά τόπους υπηρεσιών ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ, αφού όντως χρεώνονται με αστική χρέωση, προσθέτοντας στο ήδη υπάρχον πρόβλημα, με επιπλέον ανάγκες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης στον ΟΑΕΔ ο οποίος είναι υποστελεχωμένος ιδιαίτερα στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα