Καταγγελία για πρόστιμο 300 ευρώ σε αιμοδότη – Είχε στείλει sms στο 13033

11.12.2020 / 7:32
aimodosia

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία του Γενικού Γραμματέα, της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), κ. Πάνου Παπανικολάου, ο οποίος, με ανάρτησή του στο Facebook σημειώνει ότι αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ σε εθελοντή αιμοδότη, ο οποίος επέστρεψε στο σπίτι του αφότου είχε δώσει αίμα.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο εθελοντής αιμοδότης έδειξε στους αστυνομικούς τόσο το SMS στο 13033 που είχε στείλει για επίσκεψη σε νοσοκομείο, όσο και το σημάδι από τη βελόνα στο χέρι του, ωστόσο, αστυνομικοί της ομάδας Δ του έκοψαν πρόστιμο ύψους 300 ευρώ. Όπως αναφέρει ο νευροχειρουργός και διευθυντής στο ΕΣΥ κ. Παπανικολάου, το περιστατικό συνέβη σε μια περίοδο που «τα νοσοκομεία έχουν κυριολεκτικά στραγγίξει από αίμα» και οι εθελοντές αιμοδότες είναι ελάχιστοι. Αναλυτικά η καταγγελία του Πάνου Παπανικολάου:
«Άνθρωποι και ανθρωποειδή
Εθελοντής αιμοδότης φορώντας την υπέροχη μασκούλα του («δεν φιμωνόμαστε» κλπ) ήρθε στο νοσοκομείο συναισθανόμενος το καθήκον του στους πάσχοντες συνανθρώπους. Να δώσει αίμα. Γιατί είναι άνθρωπος. Και μετά για να γυρίσει σπίτι του πήρε προς κέντρο το τρόλεϊ της Νίκαιας, γιατί δεν έχει Άστον Μάρτιν κι εξοχικό στο Μπάντεν Μπάντεν.
Όμως έπεσε στην περίπτωση: Οι παλληκαράδες ενός μηχανοκίνητου ένστολου τάγματος εφόδου Δ κάποιους άλλους είχαν βάλει στο μάτι που λίγο πριν είχαν κάνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το «Αλλοδαπών» της Πέτρου Ράλλη. Σταμάτησαν το τρόλεϊ, κατέβασαν κάτω όλους τους επιβάτες και άρχισαν τα γνωστά «υγειονομικά» : σωματικούς ελέγχους χωρίς γάντια, χαζοχαρούμενες ειρωνειούλες, ψευτοτσαμπουκαλίδικες καγκουριές κλπ.
Ο άνθρωπός μας ευγενικά εξήγησε πως μόλις είχε δώσει αίμα, έδειξε το σχετικό SMS, έδειξε την επίδεση και το σημάδι της πρόσφατης φλεβοκέντησης στο χέρι του, ζήτησε από τους παλληκαράδες να τηλεφωνήσουν στο Τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου για επιβεβαίωση κλπ. Μάταια όμως.
Μετά τους σωματικούς ελέγχους χωρίς γάντια, τις χαζοχαρούμενες ειρωνειούλες και τις ψευτοτσαμπουκαλίδικες καγκουριές του έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ. Στον άνθρωπο, τον εθελοντή αιμοδότη που μετά την αιμοδοσία πήρε το τρόλεϊ γιατί εκτός από Άστον Μάρτιν που δεν έχει, δεν του περισσεύουν ούτε για ταξί. Μάλιστα ακολούθησε επικοινωνία των γιατρών της υπηρεσίας Αιμοδοσίας (μόλις ενημερώθηκαν από τον εθελοντή αιμοδότη) με τον αρμόδιο αστυνομικό διοικητή ο οποίος μουρμούριζε κάτι (ακατ)ανόητα σαν εκείνον τον παλιό τον Αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού κι αρνήθηκε φυσικά να αναιρέσει το πρόστιμο.
Έτσι με αυτά και με αυτά θα ξεμείνουμε τελείως και από εθελοντές αιμοδότες σε μια περίοδο που τα νοσοκομεία έχουν κυριολεκτικά στραγγίξει από αίμα. Από δω οι Άνθρωποι, από εκεί τα ανθρωποειδή.Άβυσσος μας χωρίζει κύριε Μιχάλη Χρυσοχοΐδη».
πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα