Καταγγελία: Απλήρωτο παραμένει εν μέσω πανδημίας το επικουρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ

25.11.2020 / 19:07
γκο 1

Tην άμεση και οριστική λύση στο ζήτημα που αντιμετωπίζει το  επικουρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ και αφορά στη μη καταβολή του μισθού για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο ζητούν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας σαράντα επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, έπειτα από πρωτοβουλία του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.

Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, «παρά τα κενά σε οργανικές θέσεις, μόνιμο και επικουρικό προσωπικό, το ΕΚΑΒ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Δυστυχώς, από επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων EKAB Θεσσαλονίκης προς τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, που περιήλθε σε γνώση μας και δημοσιοποιήθηκε στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, πληροφορηθήκαμε ότι το επικουρικό προσωπικό του Εθνικού Κέντρου δεν πρόκειται να λάβει τα δεδουλευμένα του για τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο!

Το γεγονός αυτό αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ τη στιγμή μάλιστα που διανύουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού».

Για το λόγο αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει άμεση και οριστική λύση στο μείζον αυτό ζήτημα ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης των υπηρεσιών που προσφέρουν οι άνδρες και οι γυναίκες του ΕΚΑΒ την κρίσιμη αυτή περίοδο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα