Κασσελάκης: Ετοιμάζει Ίδρυμα κατά της Ακροδεξιάς σε Ελλάδα και Νέα Υόρκη

12.06.2024 / 8:18
kasselakis_om

Στη σύσταση Ιδρύματος κατά της Ακροδεξιάς υπό τον τίτλο «Centre for European Progress» προχωρά, κατά πληροφορίες, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για σχεδιασμό που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες, ενώ το Ίδρυμα θα διαθέτει ισότιμα γραφεία τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Νέα Υόρκη.

Η δράση του θα είναι εστιασμένη σε προοδευτική κατεύθυνση, ενώ καταλυτικό ως προς την ενεργοποίηση του Ιδρύματος υπήρξε το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, λόγω της ανόδου της Ακροδεξιάς.

Για την άνοδο της Ακροδεξιάς είχε από μήνες, άλλωστε, προειδοποιήσει ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, προβάλλοντας ως ανάχωμα σε αυτήν την συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων.

Μάλιστα, η πρεμιέρα του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε θα λάβει χώρα η πρώτη Διεθνής Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Νωρίτερα, μεθαύριο Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει στις 5:30 το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σε μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα