Κασσελάκης: Απαράδεκτη η απόφαση του Σούνακ για ακύρωση της συνάντησης με Μητσοτάκη

28.11.2023 / 8:24
kasselakis-m-1

Η απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούναν για ακύρωση της συνάντησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι απαράδεκτη γράφει σε tweet του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος τονίζει ότι «η υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα υπερβαίνει το πρόσωπο του εκάστοτε Έλληνα Πρωθυπουργού και τις κομματικές αντιπαραθέσεις».

Όπως επισημαίνει ακόμη η υπόθεση των Γλυπτών «είναι εθνική» και «αφορά την Ιστορία ενός ολόκληρου λαού και ηθικό ζήτημα που αφορά την ξεδιάντροπη κλοπή πολιτισμικού πλούτου από τον φυσικό του χώρο».

Είναι απαράδεκτη η απόφαση του Βρετανού Πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη.

Η υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι ζήτημα που υπερβαίνει το πρόσωπο του εκάστοτε Έλληνα Πρωθυπουργού και τις κομματικές αντιπαραθέσεις.…

Στο μήνυμά του στο X ο Στέφανος Κασσελάκης γράφει:

Είναι απαράδεκτη η απόφαση του Βρετανού Πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη.

Η υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι ζήτημα που υπερβαίνει το πρόσωπο του εκάστοτε Έλληνα Πρωθυπουργού και τις κομματικές αντιπαραθέσεις.

Είναι εθνική υπόθεση που αφορά την Ιστορία ενός ολόκληρου λαού.

Και ηθικό ζήτημα που αφορά την ξεδιάντροπη κλοπή πολιτισμικού πλούτου από τον φυσικό του χώρο.

Απαιτούμε, λοιπόν, σεβασμό από όλους στους θεσμούς και στα δίκαιά μας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα