Καρβέλης: Ανοίγουν 7 κλίνες ΜΕΘ για covid-19 στο Νοσοκομείο Πύργου

12.11.2020 / 10:19
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
karvelis

Μέσα στις επόμενες ημέρες, ίσως και ώρες, όπως τόνισε χθες ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης, αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία επτά νέων κλινών ΜΕΘ covid-19 για την περιοχή του νομού Ηλείας, στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου.
Πρόκειται για μία εξέλιξη, η οποία σίγουρα θα αναβαθμίσει τη Νοσηλ. Μονάδα και γενικότερα τον χώρο της υγείας στον νομό, ιδίως αυτή την περίοδο όπου παρουσιάζονται αυξημένα κρούσματα του ιού σε όλη την Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι οι εφτά αυτές κλίνες θα στελεχωθούν από το υπάρχον προσωπικό του νοσοκομείου και όχι με νέο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καρβέλης.

Ακόμη ο κ. Καρβέλης σε συνέντευξή του ανέφερε ότι μπορεί στη Δυτική Ελλάδα να μην έχουμε πολλά κρούσματα κορωνοϊού (μιλάμε για διψήφιο αριθμό και στους τρεις νομούς), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η 6η ΥΠΕ και οι διοικήσεις των νοσοκομείων δεν δίνουν την απαραίτητη προσοχή στην αντιμετώπιση όλων των κρουσμάτων τα οποία παρατηρούνται και φυσικά στην οργάνωση όλων των απαραίτητων υποδομών, έτσι ώστε όποτε χρειαστεί να είναι πανέτοιμες για να φιλοξενήσουν τους ασθενείς και να τους παρέχουν την καλύτερη δυνατή περίθαλψη.

Συγκεκριμένα για το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ τόνισε μετά από ερώτηση που του έγινε για τα προβλήματα της νοσηλευτικής δομής και ιδίως της παθολογικής κλινικής και της μονάδας ΜΕΘ, μετά τη …φυγή δύο ιατρών από αυτήν.

«Είμαι υποχρεωμένος να κινηθώ με τις δυνάμεις που έχω αυτή τη στιγμή διαθέσιμες. Σε ότι αφορά το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, είμαι σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τον διοικητή του νοσοκομείου τον κ. Χριστόπουλο και προετοιμάζουμε να ανοίξουμε ίσως και εντός της ημέρας 7 νέες κλίνες ΜΕΘ covid για την περιοχή. Το προσωπικό το οποίο θα λειτουργήσει τη σχετική μονάδα, θα είναι από το υπάρχον προσωπικό, μέσα από τους αναισθησιολόγους το νοσοκομείου του Πύργου, καθώς όπως ξέρετε έχουν περιοριστεί αισθητά τα τακτικά χειρουργεία, όχι μόνο στην περιοχή, αλλά σε όλη την Ελλάδα σε επίπεδο κοντά στο 80% και γίνονται μόνο τα έκτακτα χειρουργεία και τα απολύτως αναγκαία. Άρα εξοικονομούνται ανθρώπινοι πόροι, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για τη στελέχωση των μονάδων εντατικής θεραπείας».

patrisnews.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα