«Καρνάβαλος από κούνια» από το Θέατρο Σκιών “Χρήστος Καλπουζάνης” στα Παλαιά Σφαγεία

08.02.2023 / 12:55
1645360540836

Καρναβάλι χωρίς Καραγκιόζη δεν γίνεται. Και το Θέατρο Σκιών Χρήστος Καλπουζάνης φορά τα καλά καρναβαλικά του και μας υπόσχεται πολύ γέλιο, κέφι, αθωότητα και καρναβαλικά όνειρα με την παράσταση θεάτρου σκιών «Καρνάβαλος από κούνια» που θα κάνει πρεμιέρα στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 το πρωί στην αίθουσα Καραγκιόζη του πολυχώρου των Παλαιών Σφαγείων.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη και αυθεντική παράσταση θεάτρου σκιών με πληθώρα σκηνικών και εφέ. Ένας μικρός λάτρης του καρναβαλιού προσπαθεί μανιωδώς κάθε χρόνο να γίνει ο βασιλιάς Καρνάβαλος. Κάθε χρόνο φοράει τις πιο φανταστικές στολές σκορπάει παντού χαμόγελα και κέφι, αλλά μόλις φτάνει στην πόρτα του παλατιού όπου και διαλέγουν τον βασιλιά καρνάβαλου, πάντα τον απορρίπτουν. Δεν τα βάζει όμως κάτω και κάθε χρόνο προσπαθεί και δημιουργεί όλο και πιο φανταστικές φορεσιές.

«Καρνάβαλος από κούνια» από το Θέατρο Σκιών “Χρήστος Καλπουζάνης” στα Παλαιά Σφαγεία 2

Τις προσπάθειες αυτές έχει δει ο βοηθός του προηγούμενου Βασιλιά Καρνάβαλου ο φίλος μας ο Καραγκιόζης και αποφασίζει να τον βοηθήσει να εκπληρώσει το όνειρο του.

Έτσι λοιπόν στο φετινό καρναβάλι την ώρα που πάει ο μικρός μας φίλος να πλησιάσει το παλάτι, εμφανίζεται ο Καραγκιόζης και βρίσκοντας μια δικαιολογία του ζητάει να κρυφτεί πάνω σε ένα “πατάρι” πίσω από μια πόρτα…απ’ έξω ακούγεται μουσική και φωνές κόσμου…τι γίνεται;;; Τι ετοιμάζει ο φίλος μας ο Καραγκιόζης;

Θα το δούμε πάνω στο μπερντέ!

Συντελεστές:

Θέατρο σκιών: Χρήστος Καλπουζάνης

Βοηθός: Μιχάλης Καταραχιάς

Σκηνικά/φιγούρες: Μιχάλης Καταραχιάς, Χρήστος Καλπουζάνης, Αντρέας Ανδρεόπουλος

Σενάριο: Χρήστος Καλπουζάνης

Το πλήρες πρόγραμμα των παραστάσεων από το Θέατρο Σκιών «Χρήστος Καλπουζάνης» κατά την καρναβαλική περίοδο έχει ως εξής:

Δευτέρα 13/2, Τρίτη 14/2, Τετάρτη 15/2, Παρασκευή 17/2, Δευτέρα 20/2, Τρίτη 21/2 και Παρασκευή 24/2 και ώρα 11.30πμ για όλες τις παραστάσεις στα Παλαιά Σφαγεία (αίθουσα Καραγκιόζη).

Οι παραστάσεις διοργανώνονται από την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Ελλάδας.

“Είσαστε έτοιμοι για άκρως καρναβαλική παράταση???”

Ακούσατε ακούσατε το θέατρο σκιών θα δώσει το παρόν!!!

Στα Παλαιά Σφαγεία!

Με φαντασία και φωνές, με κορδέλες και στολές!

Όλοι θα δώσετε το παρόν και ο Καραγκιόζης μας αρχηγός!

Ξεκινάμε!!!

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα