Καρναβαλικές δράσεις από τον πολιτιτικό οργανισμό του Δήμου Πατρέων- ΦΩΤΟ

22.01.2021 / 14:38
KARNIVAL7

Τη δική του ξεχωριστή «πινελιά» φιλοδοξεί να βάλει στις φετινές δράσεις του Δήμου Πατρέων για το καρναβάλι του 2021, ο Πολιτιστικός Οργανισμός, ανταμώνοντας με τις εκδηλώσεις της κοινωφελούς επιχείρησης – Καρναβάλι Πάτρας.

Στο πλαίσιο αυτό, από σήμερα το πρωί (Παρασκευή) σε τέσσερις πλατείες της πόλης ( Υψηλά Αλώνια, Αγίας Σοφίας, πλατεία Κοσιώνη, πλατεία Ελευθερίας), έχει «στηθεί» υπαίθρια έκθεση με θέμα το καρναβάλι, η οποία περιλαμβάνει έργα από την Δημοτική Πινακοθήκη.

 Ξεχωριστή εικόνα στους δρόμους της Πάτρας θα δώσουν οι καρναβαλικές αφίσες  – μεγάλων διαστάσεων – που θα «σκαλίζουν» μνήμες προηγούμενων χρόνων, οι οποίες αναρτώνται ήδη στις στάσεις των λεωφορείων κατά μήκος των αστικών διαδρομών. 

Το Δημοτικό Ωδείο Πατρών, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση – Καρναβάλι Πάτρας, προχωρά επίσης, στην διοργάνωση του 1ου πανελλήνιου διαγωνισμού για παιδιά ή παιδικές φωνές, στο πνεύμα του καρναβαλιού.

Μία άλλη «νότα» στα φετινά καρναβαλικά δρώμενα, θα προσφέρει και το Εικαστικό Εργαστήρι, εκπαιδευτικοί του οποίου θα παράγουν video κατασκευής καρναβαλικής μάσκας. Το video θα προβάλλεται διαδικτυακά. Παράλληλα, εκπαιδευτικοί του εικαστικού εργαστηρίου, θα πραγματοποιήσουν παρέμβαση με θέμα το καρναβάλι και θα διαμορφώσουν κοινόχρηστο χώρο.

Τέλος, μουσικά σχήματα του Πολιτιστικού  Οργανισμού, θα συμμετάσχουν σε παραγωγή του Καρναβαλιού.  

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων συμβάλλοντας στη προβολή των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2021, θα μεταδώσει μέσα από τις σελίδες του στα social media, την φετινή τελετή έναρξης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα