«Καρέ – καρέ» η δράση των Κολομβιανών που άδειασαν θυρίδες

01.04.2023 / 16:31
ka 19

 Μεγάλη εμπειρία στις κλοπές είχαν οι Κολομβιανοί οι οποίοι «ξάφρισαν» τις θυρίδες σε τράπεζα στην Νέα Σμύρνη τον Ιούλιο του 2022.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες, ηλικίας 46, 42 και 46 ετών, ανήκουν σε διεθνές κύκλωμα εγκληματιών, και οι κινήσεις τους πριν «μπουκάρουν» και κλέψουν το περιοχόμενο των θυρίδων της τράπεζας στην Νέα Σμύρνη, δείχνει πως ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν.

Ήρθαν στη χώρα μας από την Σερβία και ερεύνησαν διεξοδικά το που τους «παίρνει» να δράσουν και πως. Αγόρασαν κινητά που χρησιμοποιούσαν για τις επιχειρήσεις τους και νοίκιασαν αυτοκίνητο.

Εκτός από την Νέα Σμύρνη, πήγαν και σε Γλυφάδα, Μαρούσι, και Κηφισιά για να «τσεκάρουν» τράπεζες και να δουν εάν μπορούν δράσουν και να διαφύγουν. Τελικά επέλεξαν αυτή της Νέας Σμύρνης.

Προτού κάνουν την τελική επιχείρηση, είχαν «σκανάρει» το κατάστημα της τράπεζας πηγαίνοντας σε αυτή για τουλάχιστον 3 μέρες διαδοχικά, ενώ τράβηξαν και βίντεο.

Έτσι πήραν όλα τα μέτρα ώστε να περάσουν τα συστήματα ασφαλείας και να ξέρουν πως να διαχειριστούν την κατάσταση όταν μπουν μέσα. Τη μέρα της κλοπής μπήκαν στην τράπεζα με μάσκες για τον κορονοϊό προκειμένου να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους.

Οι κατηγορούμενοι αρχικά μπήκαν στην Ελλάδα αρκετές μέρες νωρίτερα, με σκοπό να μελετήσουν τους υποψήφιους στόχους.

Εφαρμόζοντας με ακρίβεια το σχέδιο που είχαν καταρτίσει, έφτασαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί στο χώρο του θησαυροφυλακίου, διέρρηξαν 5 θυρίδες και αφαίρεσαν τα κοσμήματα που βρίσκονταν στο εσωτερικό τους, αξίας 50.000 ευρώ.

Βγήκαν διαδοχικά από το κατάστημα, όπως ακριβώς μπήκαν, ένα ακόμα στοιχείο δηλαδή που μαρτυρά την οργάνωσή τους. Ακολούθησαν διαφορετικά δρομολόγια διαφυγής, όπου και συναντήθηκαν σε μακρινό σημείο από το κατάστημα, επικοινωνώντας τηλεφωνικά μεταξύ τους στο μεσοδιάστημα.

«Χτυπήματα» σε 6 χώρες

Την ίδια κιόλας ημέρα αποχώρησαν από τη χώρα, ταξιδεύοντας αεροπορικώς στην Ισπανία, όπου και εκεί έχουν διαπράξει κλοπές.

Εκτός από Ελλάδα και Ισπανία, οι δράστες φέρονται να έχουν πραγματοποιήσει κλοπές και σε ΗΠΑ, Καναδά, Σουηδία και Φινλανδία.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, τόσο εθνικά όσο και διεθνή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα