Καρδίτσα: «Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με ανθρώπους και δεν τους βρίσκουμε»

07.09.2023 / 13:33
5963142

Την τραγική πραγματικότητα που ζουν οι κάτοικοι σε περιοχές της Καρδίτσας μετέφερε ο κάτοικος του χωριού Αγίας Τριάδας στην ΕΡΤ, ο οποίος με απελπισία και απόγνωση είπε πως η κατάσταση στο χωριό είναι «ακραία« και πως «δεν υπάρχει σωστικό συνεργείο, ούτε από αέρος, ούτε επίγειο».

Συγκεκριμένα, ο κ. Βασίλης Λαγανάς δήλωσε πως: «Είναι δραματική κατάσταση. Υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε σπίτια».

Τόνισε μάλιστα πως προσπαθούν να επικοινωνήσουν με ανθρώπους του χωριού και δεν τους βρίσκουν. Χαρακτηριστικά είπε: «Είναι αγνοούμενοι, ήταν μέσα στα σπίτια, δεν έχουν δώσει σημεία ζωής. Άρα, υποθέτουμε ότι έχουν πνιγεί. Με τους γείτονες που μιλάμε, μας έχουν δώσει αυτά τα στοιχεία. Δεν απαντάει ο κόσμος αυτός, είναι και εγκλωβισμένοι πάνω στις σκεπές. Πάρα πολύς κόσμος».

Πρόσθεσε πως: «Επιχειρεί μία βάρκα από το δίπλα χωριό, από το προάστιο που έχει νομίζω ο αντιδήμαρχος του Δήμου Παλαμά. Έχει μια βάρκα, επιχείρησε σε κάποια σπίτια, αλλά νομίζω ότι δεν προλαβαίνει. Είναι πάρα πολύς ο κόσμος για να επιχειρήσει σε όλες τις σκεπές. Χρειάζεται περισσότερες βάρκες».

Ανέφερε επίσης πως η στάθμη του νερού ανεβαίνει. «Όχι πολύ γρήγορα. Ανεβαίνει σταδιακά, ελάχιστα, αλλά ανεβαίνει. Όμως και το θέμα ότι είναι όλα τα χωριά του νομού Καρδίτσας, από το Δήμο Παλαμά σε τέτοια μεγάλη στάθμη και η Καρδίτσα δεν έχει ίχνος νερού. Δεν ξέρουμε τι γίνεται, δεν ξέρουμε αν φεύγει το νερό, δεν ξέρουμε από πού έρχονται τα νερά, από πού κατεβάζουν τα ποτάμια νερά, ποιο ποτάμι κατεβάζει στα ποτάμια», είπε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα