Καρδιά από… ατσάλι ο έμπορος της Πάτρας – «Το μέταλλο μας σώζει, όχι τα καλάθια»

29.03.2023 / 13:26
ka 36

Μόνιμα μέτρα που να στηρίζουν σταθερά τις τοπικές επιχειρήσεις και την αγορά ζητούν οι έμποροι της Πάτρας, κρατώντας μικρό καλάθι για το… καλάθι του νονού, η εφαρμογή του οποίου ξεκίνησε εν όψει του Πάσχα.

Ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, Τάσος Νικολακόπουλος, μιλώντας στον Max Fm και στην Δήμητρα Μπαλαφούτη αναφέρθηκε στις ελπίδες που έχει η αγορά για να υπάρξει μία τόνωση της κίνησης εν όψει του Πάσχα, υπογραμμίζοντας όμως ότι επιδόματα και καλάθια, δεν μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά.

«Το διάστημα μετά το τέλος των εκπτώσεων η αγορά κινήθηκε σε ένα χαμηλό επίπεδο. Προετοιμαζόμαστε για τις μέρες του Πάσχα, όμως πιστεύουμε ότι το καλάθι του νονού ή τα επιδόματα που κάθε τόσο αποφασίζει η κυβέρνηση, δεν πρόκειται να βοηθήσουν την μικρομεσαία επιχείρηση ουσιαστικά.

Ζούμε μια κρίση όχι τωρινή, αλλά εδώ και μια δεκαπενταετία, με τα χτυπήματα για την αγορά να είναι αλλεπάλληλα. Αυτό που σώζει την τοπική επιχείρηση είναι το μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένο το κάθε μαγαζί και ο κάθε επαγγελματίας. Ούτε τα καλάθια, ούτε τα επιδόματα. Η αγορά μπορεί να πάρει ανάσα μόνο από μέτρα μόνιμα που να στηρίζουν την τοπική και την εθνική οικονομία. Τέτοια δεν έχουμε δει».

Ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στο open mall τονίζοντας ότι είναι ένα σημαντικό έργο που θα αλλάξει ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης και ταυτόχρονα θα βοηθήσει την αγορά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα