«Καραντίνα» στις δημιουργίες Κραουνάκη – Για κρούσμα λογοκρισίας μιλάει η Σία Αναγνωστοπούλου

26.11.2020 / 21:01
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 1

Τη Σία Αναγνωστοπούλου ευχαρίστησε ο Σταμάτης Κρουνάκης για τις δηλώσεις της και τη στάση της στο θέμα της μερικής απαγόρευσης των δημιουργιών του στο δημόσια μέσα.

Η τομεάρχς του Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε συγκεκρμένα: “Το κρούσμα λογοκρισίας και μερικής απαγόρευσης των δημιουργιών του Σταμάτη Κραουνάκη από τα δημόσια Μέσα δεν είναι μία απλή υπόθεση που αφορά έναν δημιουργό, έστω και πολύ σημαντικό.

Μετά την αστυνομοκρατία, μετά την επικοινωνιακή προπαγάνδα υπέρ της Κυβέρνησης από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ, η λογοκρισία και η μερική (ή μήπως ολική) απαγόρευση έργων των δημιουργών που ασκούν κριτική στην Κυβέρνηση αλλά και η αντιμετώπιση της δημόσιας ΕΡΤ ως κυβερνητικής, αυξάνει δραματικά τις ανησυχίες μας, για το σιωπητήριο που επιβάλλεται στην κοινωνία, με αιχμή του δόρατος τον Πολιτισμό.

Οι καλλιτέχνες, ο χώρος του Πολιτισμού υφίστανται ένα συντριπτικό πλήγμα επιβίωσης λόγω της οικονομικής κρίσης και της σιωπής που τους έχει επιβληθεί λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αλλά και της ανάλγητης αδιαφορίας της Υπουργού Πολιτισμού να δώσει γρήγορες και αποφασιστικές λύσεις.

Μετά την πείνα και τα συσσίτια, αν τους επιβληθεί και λογοκρισία και απαγόρευση προβολής των έργων τους από τα δημόσια Μέσα, τότε ο Πολιτισμός στη χώρα απειλείται με σιωπή και η κοινωνία με ομερτά».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα