Karan Prasher: Το χαμογελαστό αγόρι από την Ινδία που ζει και κινηματογραφεί στην Πάτρα

25.09.2021 / 12:51
KARAN11

ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑ
katerinatsoukala4@gmail.com
O Karan ήρθε από την Ινδία στην Πάτρα σε ηλικία μόλις 8 ετών με μια βαλίτσα γεμάτη όνειρα και έμαθε να γράφει και να μιλάει ελληνικά σα να είναι η μητρική του γλώσσα. Αν τον ρωτήσεις αν ξέρει να γράφει στην Ινδική γλώσσα, θα σου απαντήσει πως ξέρει μόνο να τη μιλάει. Κατάφερε να μπει στον κόσμο της τέχνης, ξεκινώντας μαθήματα θεάτρου με τον Βασίλη Κόκκαλη, με τον οποίο συνεργάστηκε και στο «Αιγαίον Story» του Διεθνούς Φεστιβάλ, σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου. Έχει παίξει σε θεατρικές παραστάσεις, έχει συνεργαστεί ως μοντέρ στο Καρναβάλι Πάτρας, έχει δημιουργήσει cinematographer trailer παραστάσεων με σκηνοθέτη τον Τζίμη Πολίτη και έχει γυρίσει βίντεο κλιπ σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Είναι ένας χαμογελαστός νέος, γεμάτος ενθουσιασμό για τη ζωή και τη δημιουργία. Αυτό που αγαπά περισσότερο είναι να κινηματογραφεί, να πιάνει την κάμερα ή το κινητό του και να καταγράφει στιγμές.

Karan Prasher: Το χαμογελαστό αγόρι από την Ινδία που ζει και κινηματογραφεί στην Πάτρα 3


Η «Μυρσίνη» πραγματεύεται τη ζωή των φοιτητών και τις σχέσεις τους μέσα σε μια νέα κουλτούρα. Ποιες οι επιρροές σου;

Γεννημένος στην Ινδία και μεγαλωμένος στην Ελλάδα πήρα επιρροές από δύο πολιτισμούς πλούσιους στην τέχνη, τη γλώσσα και τη μάθηση.
Από μικρός ξεκίνησα να παρακολουθώ bollywood και όταν ήρθα στην Ελλάδα έμαθα τον κινηματογράφο των υπόλοιπων χωρών. Όμως αυτό πραγματικά που μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση ήταν η αρχαία τραγωδία και το πως ο ινδικός κινηματογράφος επηρεαζόταν από αυτήν. Έτσι και η «Μυρσίνη» θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι μία επιρροή από τις αρχαίες τραγωδίες. Υπάρχει η ηρωϊδα μας, οι πρωταγωνιστές, ο χορός και οι μούσες που σε αυτήν την περίπτωση είναι μία μπάντα δρόμου, η οποία παίζει και εξιστορεί το ότι συμβαίνει κατά την διάρκεια με μουσική και τραγούδι. Με λίγα λόγια, είναι μία απεικόνιση από την τωρινή νεανική-φοιτητική ζωή, όπου οι φίλοι μας, δεν είναι πραγματικοί φίλοι ή «κολλητοί» όπως λέγονται, οι φίλες – φίδια, άχρηστες σχέσεις. Η ταινία πραγματεύεται όλα αυτά που μας αγχώνουν, ενώ δεν θα έπρεπε.

Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε με την ομάδα σου, σ’ αυτό το εγχείρημα εν μέσω πανδημίας;

Είμαστε μία ομάδα που δεν έχει budget, σωστά εργαλεία, ούτε τα κατάλληλα εφόδια, όμως προσπαθήσαμε με την αγάπη να βγάλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Κάθε θεατής έχει το δικαίωμα να κρίνει το αποτέλεσμα, όμως πρέπει να αντιλαμβάνεται και τις καταστάσεις, μέσα στις οποίες δημιουργείται ένα έργο. Όλο το project ξεκίνησε το 2019, τελειώνοντας πρώτα το σενάριο, δουλεύοντας με τους ηθοποιούς, όμως η πανδημία μας πέτυχε στη μέση των γυρισμάτων, με αποτέλεσμα να γίνουν μεμονωμένα και σταδιακά και η ταινία να καταφέρει να ολοκληρωθεί το 2021. Οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην ομάδα μου, γιατί απλά χωρίς αυτή δεν θα υπήρχε σωστό αποτέλεσμα.

Στη ταινία η μουσική και το soundtrack παίζουν κυρίαρχο ρόλο;
Η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο, αφού λειτουργεί σαν το «χορό» ανάμεσα στα συμβάντα. Τα παιδιά έκαναν σπουδαία δουλειά και συνεργαστήκαμε άψογα. Οι μουσικοί που αποτελούνται από μια ξεχωριστή μπάντα του δρόμου, ηχογράφησαν νέα κομμάτια για εμάς και τα γυρίσματα έγιναν στα σημεία που τραγουδούσαν και τους πρωτοείδα.
Οι ταινίες σου αποτελούν διαφήμιση για την πόλη μας. Υπάρχουν τα κατάλληλα εφόδια στην Πάτρα για έναν κινηματογραφιστή;
Από την πρώτη φορά που βγήκα στην Πάτρα και την περπάτησα, την αγάπησα. Από μικρό παιδί ονειρευόμουν πάντα να δημιουργήσω κάτι εδώ. Πάντα προσπαθούσα να βάζω στα project μου στοιχεία της πόλης, να αναδείξω την ομορφιά της (θάλασσα, βουνό) το ηλιοβασίλεμα της. Όμως, όσο όμορφη και να είναι, μεγαλώνοντας συνειδητοποιώ πως οι δυσκολίες που υπάρχουν στον τομέα μου είναι αρκετές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εξέλιξη, όσον αφορά την καριέρα ενός κινηματογραφιστή.
Ποια ήταν η πρώτη σου κινηματογραφική απόπειρα;
Η στιγμή που έπιασα για πρώτη φορά τη βιντεοκάμερα στα χέρια μου για να τραβήξω το Καρναβάλι στα 7 μου χρόνια. Μέχρι και σήμερα όπου βρεθώ πιάνω το κινητό ή την κάμερα για να τραβήξω μια στιγμή, να δημιουργήσω ένα μικρό βιντεάκι, έστω για το instagram. Νιώθω πως από τότε μονίμως κινηματογραφώ.
Το ότι είσαι από την Ινδία, αλλά έχεις μεγαλώσει με Ελληνική παιδεία και τρόπο ζωής, σου έχει δημιουργήσει δυσκολίες;
Με έκανε να παρατηρήσω δυο ξεχωριστούς πολιτισμούς, που έχουν πλούσια ιστορία και γλώσσα, γι’ αυτό νιώθω αρκετά περήφανος. Συνδυάζω επιρροές και από τις δύο χώρες και αυτό φαίνεται στον χαρακτήρα μου και στις δημιουργίες μου. Δυσκολίες δεν αντιμετώπισα ποτέ, γιατί πιστεύω πως δυσκολίες αντιμετωπίζει καθαρά αυτός που έχει θέματα συμπεριφοράς και έλλειψης σεβασμού προς τον συνάνθρωπο του. Το θέμα είναι τί κάνεις για να τις ξεπεράσεις. Πρέπει να βρίσκεις τον τρόπο να τις αντιμετωπίζεις και να ξεχωρίζεις.
Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου και τα μελλοντικά σου σχέδια;
Αρχικά να τελειώσω τις σπουδές μου. Στη συνέχεια υπάρχουν σχέδια, όμως εξαιτίας των καταστάσεων, ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή. Άρα ας αφήσουμε την ζωή να με εκπλήσσει και να εκπλήσσει και εσάς.
ΜΥΡΣΙΝΗ – ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Πρωταγωνιστούν: Ανδρομάχη Μακρή, Θεόφιλος Μαγδαλινός, Κωνσταντίνα Σομαλακίδη, Καλλιόπη Χατζημιχαήλ και Νικόλας Τομαράς.
Γλωσσική επιμέλεια: Πέπη Κρητικού.
Μουσική επιμέλεια: Porfirios, Andy Rick, Mr Egglemon & The Headfish.
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Κάραν Πράσσερ
Εργάστηκαν: Μάκης Παπαχρονόπουλος (βοηθός σκηνοθέτη), Δημήτρης Χρόνης (λήψεις μπάντα δρόμου), Γιάννης Καστανάς (φώτα), Ηλίας Ταπεινός (μπούμ).

(Από το ένθετο «Κόσμος» της εφημερίδας «Νεολόγος» Πατρών)

Karan Prasher: Το χαμογελαστό αγόρι από την Ινδία που ζει και κινηματογραφεί στην Πάτρα 4

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα