Καραμανλής στην εξεταστική για τα Τέμπη: Θέλω να λάμψει η αλήθεια

13.02.2024 / 11:31
<img src="https://dete.gr/wp-content/uploads/2024/02/ka-21-4-850x460.jpg" title="ÅÎÅÔÁÓÔÉÊÇ ÅÐÉÔÑÏÐÇ ÃÉÁ «ÔÇ ÄÉÅÑÅÕÍÇÓÇ ÔÏÕ ÅÃÊËÇÌÁÔÏÓ ÔÙÍ ÔÅÌÐÙÍ ÊÁÉ ÏËÙÍ ÔÙÍ ÐÔÕ×ÙÍ ÐÏÕ Ó×ÅÔÉÆÏÍÔÁÉ ÌÅ ÁÕÔÏ»

" alt="Ç ÅÎÅÔÁÓÔÉÊÇ ÅÐÉÔÑÏÐÇ ÃÉÁ «ÔÇ ÄÉÅÑÅÕÍÇÓÇ ÔÏÕ ÅÃÊËÇÌÁÔÏÓ ÔÙÍ ÔÅÌÐÙÍ ÊÁÉ ÏËÙÍ ÔÙÍ ÐÔÕ×ÙÍ ÐÏÕ Ó×ÅÔÉÆÏÍÔÁÉ ÌÅ ÁÕÔÏ» èá óõíåäñéÜóåé ìå èÝìá çìåñÞóéáò äéÜôáîçò:ÅîÝôáóç ìÜñôõñá." loading="lazy" />

Kαταθέτει στην εξεταστική για τα Τέμπη ο τέως Υπουργός Μεταφορών.

“Το βράδυ του δυστυχήματος στα Τέμπη παραβιάστηκε κατά συρροή ο Γενικός Κανονισμός Κυκλοφορίας” είπε στην εξεταστική για τα Τέμπη ο τέως Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής , με την κατάθεση του οποίου συνεχίζει σήμερα τις εργασίες της η επιτροπή. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Καραμανλής εξέφρασε για μια ακόμα φορά τη βαθύτατη οδύνη του  προς τις οικογένειες των νεκρών και προς τους επιζώντες. “

Ως γονέας το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σεβαστώ τον πόνο τους. Ως πολιτικός όμως θέλω να λάμψει η αλήθεια. Θα επαναλάβω ότι νιώθω σε απόλυτο βαθμό την υποχρέωση να έχουμε όλοι εδώ μέσα να μιλήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια, υπευθυνότητα. Θα μιλήσω για όλα όπως τα γνωρίζω ότι είναι και κυρίως με στοιχεία. Δεν πρόκειται να τροφοδοτήσω στείρα αντιπαράθεση πάνω από τέτοιο θέμα. Η απάνθρωπη εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου δεν μπορεί να έχει θέση σε αυτή την επιτροπή” είπε.

Ο κ. Καραμανλής έδειξε τον ανθρώπινο παράγοντα ως την αιτία του δυστυχήματος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με τέτοιες παραβιάσεις του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας εκείνο το βράδυ καμία ολοκλήρωση της σύμβασης 717 δεν θα μπορούσε να υπερνικήσει. “Δεν υπήρξε ούτε ένας ειδικός, που να αρνήθηκε ότι θα είχε αποφευχθεί το δυστύχημα αν έστω και μια πλευρά είχε τηρήσει τις προβλέψεις του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας. Ο ελληνικός λαός και οι οικογένειες των θυμάτων έχουν δικαίωμα να τα γνωρίζουν αυτά” είπε.

Realnews.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα