Καραμανλής: «Παραιτήθηκα γιατί στον τομέα πολιτικής ευθύνης μου συνέβη μια τραγωδία»

20.03.2023 / 12:30
fa 30

«Έχουμε ιερή υποχρέωση να αναλάβουμε όλοι το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί» ήταν η φράση με την οποία άρχισε την ομιλία του ο παραιτηθείς Υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής προσθέτοντας ότι σιώπησε όλες τις προηγούμενες ημέρες σεβόμενος το πένθος των οικογενειών των θυμάτων.

«Λίγες ώρες μετά την τραγωδία παραιτήθηκα από τη θέση του Υπουργού. Παραιτήθηκα γιατί στον τομέα πολιτικής μου εποπτείας συνέβη μια ανείπωτη τραγωδία.

Έχω μάθει να είμαι πιστός στο καθήκον,  να αναλαμβάνω το μερίδιο που μου αναλογεί και να σέβομαι τον ανθρώπινο πόνο. Δεν έχω καμιά εξάρτηση από την κυβερνητική θέση. Δεν ζήτησα παραιτήσεις όπως γίνεται συνήθως ούτε έθεσα κανέναν σε διαθεσιμότητα. Ανέλαβα εγώ την πολιτική ευθύνη και αυτό το έκανα από εκεί από τον τόπο της τραγωδίας.

Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης θα μείνει γράμμα κενό αν δεν συνοδευθεί και από την αναζήτηση διαχειριστικών ευθυνών. Να δούμε ποιοι έκαναν τα λάθη και να μην επαναληφθούν. Είναι χρέος μας να φωτιστεί η αλήθεια» είπε.

Ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι αν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση 717 η λειτουργία του συστήματος θα ήταν ασφαλέστερη. «Παραλάβαμε το έργο βαλτωμένο. Δεν γίνονταν εργασίες.Από το 18% το πήγαμε στο 70%. Μόνο κατ’όνομα είχαμε παραλάβει το 33% του έργου.

 Η λειτουργικότητα όμως ήταν 18%». Ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι 21/12/2016 έγινε η τελευταία πράξη παράδοσης όμως οι μισοί από αυτούς τους σταθμούς δεν μπορούσαν να τεθούν σε λειτουργία, ενώ την περίοδο 2017-2019 δεν υπήρξε η παραμικρή πράξη και η πρόοδος του έργου ήταν μηδενική».

real.gr.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα