Κανελόνια με κιμά και κόκκινες πιπεριές

27.11.2020 / 8:39
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
kanellonia

Συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κουτί κανελόνια
  • 450 γραμ. κιμά
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος
  • Λίγο μαϊντανό
  • 1 κανέλα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • Μισό ποτήρι λευκό κρασί
  • Μισό ποτήρι ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κίτρινα τυριά

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε σε λίγο λάδι τον κιμά με 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
  2. Ρίχνετε τις 2 κόκκινες πιπεριές μέσα, σοτάρετε και σβήνετε με λίγο λευκό κρασί.
  3. Προσθέτετε πιπέρι, αλάτι, τριμμένο 1 ξυλάκι κανέλα, ρίγανη και μαϊντανό ψιλοκομμένο και ρίχνετε το μισό ντοματάκι μέσα.
  4. Ανακατεύετε λίγο σε χαμηλή φωτιά ώστε να μην έχει πολλά υγρά.
  5. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνετε λίγο λάδι, την πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη και το σκόρδο.
  6. Σοτάρετε, ρίχνετε το ντοματάκι, το άλλο μισό αλατοπίπερο, λίγη ζάχαρη και μισό ποτήρι νερό να πάρει λίγο βράση.
  7. Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος ρίχνετε μια μικρή κρέμα γάλακτος μέσα και 1 χούφτα κίτρινα τυριά και ανακατεύετε.
  8. Όταν ο κιμάς είναι κρύος τότε παίρνετε τα κανελόνια και τα γεμίζετε με ένα κουταλάκι καλά ή με μια σακούλα κορνέ.
  9. Τα στρώνετε στο πυρέξ, ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα και τα βάζετε στο φούρνο σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  10. Ρίχνετε από πάνω λίγα κίτρινα τυριά και ξαναβάζετε στο φούρνο για 10 λεπτά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα