«Καμία πικρία» από τον Νικήτα Κακλαμάνη για την αντικατάστασή του

06.07.2023 / 7:35
875_14048ae8-9bf8-4fd7-8dc6-ede3f979aa51

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, που πλέον με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα κατέχει τη θέση του Α’ αντιπροέδρου της Βουλής, τονίζει ότι δεν γνωρίζει τον λόγο καθώς δεν ενημερώθηκε.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν του αφήνει πικρία που δεν προτάθηκε, μιλώντας στον Real Fm, απάντησε «όχι»: «Δεν μου αφήνει καμία πικρία αυτό. Απλά αν θέλετε, ήθελα να γνωρίζω τον λόγο της αντικατάστασης. Δεν εκρίθη σκόπιμο να με ενημερώσουν, οκ… Πάμε παρακάτω».

Όπως συμπλήρωσε, «εγώ είμαι σαν τους δρομείς, ο δρομέας αν κοιτάξει πίσω του χάνει το νήμα και δεν τερματίζει πρώτος. Εγώ δεν κοιτάω ποτέ πίσω. Κοιτάω πάντα μπροστά».

«Όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος – Δεν γνωρίζω βέβαια τον λόγο που δεν επροτάθη»

Αναφερόμενος στην πορεία του στη Βουλή, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε: «Στο προεδρείο της Βουλής έκλεισα 8 χρόνια, νομίζω ότι όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος κάποια στιγμή. Δεν γνωρίζω βέβαια τον λόγο που δεν επροτάθη από το κόμμα μου, μάλλον από τον πρόεδρο του κόμματος. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σας πω ότι φεύγω επίσης γεμάτος διότι στην τελευταία εκλογή μου, στη Βουλή των δύο ημερών, και εκεί κατέγραψα ιστορικό ρεκόρ στην ιστορία της ελληνικής Βουλής. Για πρώτη φορά υποψήφιος πήρε το 100% των ψήφων των βουλευτών. Ψήφισαν 297 και πήρα 297 “ναι”. Χθες ήμουν πράγματι ήμουν συγκινημένος γιατί όταν βλέπεις 300 συναδέλφους να σηκώνονται όρθιοι και να σε χειροκροτούν, αυτό είναι η καταξίωσή σου μέσα στο Κοινοβούλιο. Η ζωή συνεχίζεται, η κοινοβουλευτική θητεία αυτής της Βουλής μόλις άρχισε».

Ο φόβος για «Σπαρτιάτες» και «Νίκη»
Ο Νικήτας Κακλαμάνης αναφέρθηκε και στα ακροδεξιά κόμματα που μπήκαν στη Βουλή, εκφράζοντας τον φόβο του πως «εάν αυτά που διαβάσαμε στις ιστοσελίδες τους ως απόψεις, αν μεταφερθούν και ακούγονται από το βήμα της Βουλής, εκεί θα υπάρξουν θέματα».

Όπως είπε, «αν ήμουν στο προεδρείο και άκουγα τέτοια πράγματα, θα έπαιρνα την πρωτοβουλία και θα τα διέγραφα χωρίς να ρωτήσω τη γνώμη τους. Θα έχουν ακουστεί αλλά τουλάχιστον να μην αποτυπωθούν στο χαρτί των πρακτικών. Θα είναι λίγο προβληματική Βουλή (…). Έλεγα, κάνοντας πλάκα, ότι ευτυχώς που δεν ζει ο Δημήτρης Ψαθάς γιατί αν ζούσε και παρακολουθούσε τις συνεδριάσεις αυτής της Βουλής, μακάρι να διαψευστώ, θα έγραφε χρονογράφημα μεγαλύτερης επιτυχίας από αυτό της “Μαντάμ Σουσού”».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα