Καλλιτεχνικό πατινάζ: Χαμός με το ομοφοβικό σχόλιο κατά του παρτενέρ της Παπαδάκη

23.10.2021 / 19:28
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 7

Τα ομοφοβικά σχόλια είναι ένα από τα προβλήματα που υπάρχουν και στον αθλητισμό και ειδικά, τόσο στο καλλιτεχνικό πατινάζ όσο και σε άλλα αθλήματα, όπως είχε αποδειχθεί και στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου η Ρωσίδα Ολυμπιονίκης Τατιάνα Νάφκα είχε προκαλέσει αντιδράσεις με όσα είχε πει για Ισπανό γυμναστή.

Τώρα, λίγους μήνες μετά, ένας Ρώσος προπονητής είναι στο στόχαστρο για ομοφοβικό σχόλιο προς τον παρτενέρ της Γκαμπριέλα Παπαδάκη στο καλλιτεχνικό πατινάζ.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στη Φινλανδία, ο Αλεξάντερ Βεντένιν ρωτήθηκε για το πρόγραμμα της Παπαδάκη και το χαρακτήρισε «κρύο», λέγοντας πως γι’ αυτό ευθύνονται οι προτιμήσεις του παρτενέρ της, Γκιγιόμ Σιζερόν.

Ο τελευταίος, είχε αποκαλύψει πέρυσι ότι είναι ομοφυλόφιλος και αυτό, όπως φαίνεται, δεν το ξέχασε ο Ρώσος προπονητής, ο οποίος σχολίασε το πρόγραμμά τους στη Φινλανδία λέγοντας τα εξής.

«Η Παπαδάκη και ο Σιζερόν είναι πολύ καλοί. Έχουν βελτιώσει την ταχύτητά τους και την φυσική τους κατάσταση. Πατινάρουν όμορφα και θα είναι δύσκολο να τους κερδίσεις. Πατινάρουν με κλάση, αλλά είναι λίγο κρύοι. Και αυτό επειδή ο παρτενέρ της Παπαδάκη δεν έχει παραδοσιακό προσανατολισμό κι αυτό δεν κρύβεται».

Έρευνα από την παγκόσμια ομοσπονδία

Ο Βεντένιν τα είπε αυτά μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση αλλά οι Γάλλοι ενημερώθηκαν και προχώρησαν στη σχετική καταγγελία, με την παγκόσμια ομοσπονδία να ανακοινώνει ότι ξεκινάει άμεσα έρευνα για το θέμα.

Στη Γαλλία, πάντως, δεν θεωρούν τυχαία τα συγκεκριμένα λόγια, αφού υποστηρίζουν πως υπάρχει πλάνο για να πληγωθεί ο Σιζερόν, αφού στις μεγάλες διοργανώσεις του 2022 αναμένεται να υπάρξουν μάχες με ένα ρωσικό ζευγάρι.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα