Καλλιάνος για καύσωνα: «Τέτοιο άνεμο και τέτοιες θερμοκρασίες είχαμε στη φωτιά στο Μάτι» (βίντεο)

30.06.2021 / 20:40
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Nea Smyrni, Athens, Greece, June 26, 2021 / Νέα Σμύρνη, Αθήνα, 26 Ιουνίου, 2021

Ακόμη και τους 43 βαθμούς να πιάσει αύριο το θερμόμετρο, με τον Γιάννη Καλλιάνο να προειδοποιεί για τις συνθήκες που θα επικρατούν, οι οποίες θα θυμίζουν εκείνες από την τραγωδία με τη φωτιά στο Μάτι πριν από τρία χρόνια.

«Τέτοιος άνεμος και τέτοιες θερμοκρασίες επικράτησαν πριν από 3 χρόνια στο Μάτι», είπε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος στο Μega. Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποίησε για πυρκαγιές, λόγω του ισχυρού δυτικού ξηρού ανέμου, ο οποίος μπορεί να θυμίζει λίβα.

Ο υδράργυρος θα «χτυπήσει κόκκινο» αύριο σε Αττική, Εύβοια, Κεντρική και Ανατολική Στερεά, Θεσσαλία, Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο και Νότια Κρήτη. Σε όλες αυτές τις περιοχές θα υπάρχουν τμήματα που ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι 42-43 βαθμούς.

Στο κέντρο της Αθήνας η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς. Υπάρχει μικρή πιθανότητα στις βόρειες και δυτικές περιοχές του νομού Αττικής ο υδράργυρος να φτάσει ακόμη και τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας θα έχουμε ένα δυτικό άνεμο στα ηπειρωτικά τμήματα και σε συνδυασμό με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίας υψηλός είναι ο κίνδυνος για πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα