Κάλεσμα ΝΑΡ – νΚΑ Πάτρας σε πορεία- Συλλαλητήριο Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

01.12.2023 / 13:54
unnamed

Οι απώλειες αμέτρητων ζωών από την εισβολή και την προσπάθεια ισοπέδωσης της Γάζας, η ηρωική αντίσταση του παλαιστινιακού λαού ενάντια στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και το απαρτχάιντ που χρόνια έχει επιβάλλει, έχουν δημιουργήσει ένα κύμα αλληλεγγύης που έσπασε την ατελείωτη προπαγάνδα των αστικών μέσων διεθνώς ενάντια στην Παλαιστίνη και υπέρ των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων του άξονα ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ισραήλ. Η αστική πλευρά διακηρύττει με μανία την εκδοχή της με την συγκάλυψη των φοβερών αμερικανονατοϊκών και ισραηλινών εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, την διαρκή παραπληροφόρηση, την ισλαμοφοβία κλπ. Εμείς όμως γνωρίζουμε ότι για όσα συνέβησαν, συμβαίνουν και θα συμβούν στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και το Ισραήλ, υπεύθυνη είναι η κατοχή της Παλαιστίνης και η άγρια καταπίεση του λαού της.

Πρόκειται για μια σύγκρουση που εντάσσεται στη γενικότερη όξυνση των καπιταλιστικών ανταγωνισμών και των πολέμων του κεφαλαίου, που ξεσπούν αιματηροί από την Ουκρανία μέχρι τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Η προσωρινή, εύθραυστη και πλήρως διαβλητή κατάπαυση πυρός προκειμένου να γίνει ανταλλαγή ομήρων καμία ανακούφιση δεν θα δώσει στους εκατομμύρια πληγέντες που ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες στη λωρίδα της Γάζας. Καμία λύση δεν θα δώσει όσο συνεχίζουν να υπάρχουν στην περιοχή το καταπιεστικό, μιλιταριστικό σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ και οι επεμβάσεις των συμμάχων του με βλέψεις στα κοιτάσματα και της ενεργειακές πηγές της περιοχής και την διαμόρφωση γεωπολιτικών δυναμικών που να ενισχύουν την επιρροή τους.

Σε αυτό το αιματηρό για τους λαούς παιχνίδι με μεγάλη άνεση ενισχύει το ρόλο του το ελληνικό κράτος. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει και αναβαθμίζει την κρατική στρατηγική σφυρηλάτησης προνομιακής συμμαχίας με το Ισραήλ. Μιας συμμαχίας που έχει βάθος 15ετίας και έχει επιλεγεί τόσο για τα οικονομικά/ενεργειακά projects με τις εξορύξεις στη ΝΑ Μεσόγειο και τη μεταφορά ενέργειας στην Ευρώπη αλλά και τη χάραξη εμπορικών διαδρόμων από την Ινδία μέσω του Ισραήλ και της Ελλάδας στην Ευρώπη όσο και για τη μακροχρόνια ρήξη του Ισραήλ με την Τουρκία και τις κυβερνήσεις Ερντογάν, την οποία το ελληνικό κράτος επιχειρεί να εκμεταλλευτεί στήνοντας αντι-τουρκική συμμαχία με Αίγυπτο, Κύπρο και Ισραήλ. Πρόκειται για πολιτικές επιλογές που οξύνουν τους ανταγωνισμούς στην περιοχή και φλερτάρουν επικίνδυνα με τις ζωές των λαών της περιοχής.

Κόντρα σε όλο αυτό το σκηνικό, συνεχίζουμε ναι υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των λαών ενάντια στους ανταγωνισμούς τους. Η αντίσταση στην Παλαιστίνη βρίσκει την υποστήριξή της στις δυνάμεις που μάχονται για κοινωνική δικαιοσύνη, για απελευθέρωση των λαών από κάθε καταπίεση. Από τους κατακτητές, από την εγχώρια αστική τάξη, από εκείνους που το παίζουν φίλοι προωθώντας απλώς τα δικά τους συμφέροντα.

Ο αγώνας των παλαιστινίων μπορεί να νικήσει μόνο εάν γίνει υπόθεση του ίδιου του λαού, χωρίς διαμεσολαβητές. Διεκδικώντας και κερδίζοντας την αλληλεγγύη των άλλων λαών της περιοχής.

· Άμεση παύση της δολοφονικής στρατιωτικής επιχείρησης και αποχώρηση των δυνάμεων του Ισραήλ από τη Γάζα.

· Λευτεριά στην Παλαιστίνη, νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση.

· Να ηττηθεί η πολεμική εκστρατεία του Ισραήλ και των συμμάχων του ΗΠΑ και ΕΕ.

· Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, με ξήλωμα των ισραηλινών εποικισμών και επιστροφή των παλαιστίνιων προσφύγων. Το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα έχει στόχο να ζήσουν όλοι οι λαοί της περιοχής μαζί, ανεξάρτητα από εθνική καταγωγή και θρήσκευμα, ελεύθερα και δημοκρατικά χωρίς διακρίσεις, πετώντας έξω τον ρατσισμό, τον θρησκευτικό φανατισμό, τη μισαλλοδοξία, τον ιμπεριαλισμό και τον καπιταλισμό.

· Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από το έγκλημα. Κατάργηση του άξονα με το Ισραήλ. Να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ, να γυρίσουν οι φρεγάτες. Διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ. Αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης.

· Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, κατάργηση των αμερικανικών βάσεων, κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

· Μια ανοικτή αγκαλιά και όχι τείχη για τους πρόσφυγες του πολέμου.

Δυναμώνουμε την φωνή της διεθνιστικής αντιπολεμικής αλληλεγγύης. Με τους λαούς και όχι τους πολέμους του κεφαλαίου!

Νέο Αριστερό Ρεύμα
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
οργανώσεις Πάτρας

Κάλεσμα ΝΑΡ - νΚΑ Πάτρας σε πορεία- Συλλαλητήριο Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό 2

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα