Καλάβρυτα: Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης σε κεντρικές πλατείες

01.09.2023 / 9:55
2

Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης στην Π.Π.Γερμανού προς την πλατεία Κύπρου και στην που αποτελεί αναπτυσσόμενο εμπορικό κέντρο της πόλης των Καλαβρύτων. Τα έργα θα πραγματοποιηθούν στη συμβολή των οδών Παλαιών Πατρών Γερμανού, Λοχαγού Καποτά, Βασιλέως Κωνσταντίνου και Νταφαλιά.
Στόχος των έργων, η αισθητική αναβάθμιση του χώρου, η οργάνωση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων και η ενοποίηση της περιοχής με το αναπλασμένο τμήμα του ιστορικού κέντρου, ενώ θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις με στόχο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης προς όφελος των επισκεπτών αλλά και των καταστημάτων.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη συγκεκριμένη περιοχή περιλαμβάνουν:
• Μονοδρόμηση της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού με κατεύθυνση από ΒΔ προς ΝΑ (είσοδος στην πόλη) από τη συμβολή της με την οδό Πάνου Πόλκα μέχρι την οδό Νταφαλιά.
• Μονοδρόμηση της οδού Νταφαλιά με κατεύθυνση από ΒΑ προς ΝΔ από την οδό Π.Π Γερμανού μέχρι την οδό Εθνικής Αντιστάσεως.
• Χαρακτηρισμός της οδού Λοχ. Καποτά ως οδό ήπιας κυκλοφορίας από την οδό Π.Π. Γερμανού μέχρι την οδό Εθν. Αντιστάσεως με ανάπλαση πεζοδρομίων.
• Οργάνωση και οριοθέτηση χώρων στάθμευσης.
Το σύνολο της περιοχής που είναι βατό από οχήματα θα επιστρωθεί με φυσικούς κυβόλιθος χρώματος γκρι. Εξασφαλίζεται σε όλη την περιοχή της μελέτης το ελάχιστο πλάτος πεζοδρομίων που επιστρώνονται με ορθογωνικές φυσικές πέτρες. Καθίστανται έτσι διακριτοί οι χώροι κίνησης οχημάτων και πεζών. Οι θέσεις στάθμευσης σηματοδοτούνται με κυβόλιθους από σκυρόδεμα χρώματος κόκκινου. Τα χρώματα και τα υλικά είναι ίδια με αυτά που έχουν χρησιμοποιηθεί στα αναπλασμένα τμήματα του ιστορικού κέντρου της πόλης.
Προβλέπεται τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων, καθιστικών πάγκων και λοιπού αστικού εξοπλισμού ενώ δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Τα έργα θα ολοκληρωθούν εντός διμήνου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα