Παρασκευή, 15.01.2021, 7:41 πμ

Καλάβρυτα: Θα “βούλιαζε” φέτος από τον κόσμο το Χιονοδρομικό

05.01.2021 / 20:35
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 18

Μεγάλη ζημιά έπαθαν τα Καλάβρυτα και το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων από το lockdown, την πανδημία και την απαγόρευση των μετακινήσεων.

Ειδικότερα, για το Χιονοδρομικό Κέντρο το γεγονός ότι δεν άνοιξε σε μία χρονιά όπως αυτή ήταν σχεδόν καταστροφικό.

Τι εννοούμε; Τα χιόνια που έπεσαν φέτος τα Χριστούγεννα ήταν περισσότερα από κάθε άλλη φορά. Σύμφωνα με τους υπευθύνους δεν θυμούνται μία χρονιά που να έχει πέσει τόσο χιόνι στο Χιονοδρομικό την περίοδο των γιορτών.

Αν το Χιονοδρομικό ήταν ανοικτό φέτος είναι χαρακτηριστικό ότι θα λειτουργούσε με το 70% των εγκαταστάσεων του, ένα αρκετά υψηλό ποσοστό που δεν πιάνεται εύκολα την εορταστική περίοδο.

Πόσο μάλλον τα τελευταία χρόνια που τα χιόνια αργούν και λιώνοηυν γρήγορα αφού λόγω της κλιματικής αλλαγής υπάρχει μια ολοένα αυξανόμενη άνοδο της θερμοκρασίας.

Με το 70% των εγκαταστάσεων του ανοικτό καταλαβαίνετε τι θα γινόταν φέτος στο Χιονοδρομικό, αλλά και γενικότερα στα Καλάβρυτα, αν δεν υπήρχε αυτή η πανδημία.


Θα βούλιαζαν από τον κόσμο. Όπως ασφαλώς καταλαβαίνετε πόσο χρήματα έχασε από αυτά τα φετινά διαφορετικά Χριστούγεννα η τοπική οικονομία των Καλαβρύτων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ