Καλάβρυτα – Σε κλίμα αναβάθμισης το εντυπωσιακό «Κλήμα Παυσανία»

27.06.2021 / 13:44
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 27

Bηματα γοργά μετά από καιρό φαίνεται πως γίνονται το τελευταίο διάστημα για της ήπιας μορφής εργασίες ανάπλασης και καθαρισμού στο εντυπωσιακό «Κλήμα του Παυσανία», στον περίβολο του Αγίου Νικολάου Παγκρατίου Καλαβρύτων, που το 1976  έχει κηρυχθεί ως διατηρητέο μνημείο της φύσης.

Ο ιδιαίτερα δραστήριος Σύλλογος Παγκρατιωτών – Καλαβρυτινών ήρθε σε επαφή με φορείς, όπως ο Δήμος Καλαβρύτων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ώστε να βρεθούν λύσεις στα ζητήματα που καθυστερούσαν τα προηγούμενα χρόνια τις απαραίτητες εργασίες για την ανάδειξη του σπάνιας ομορφιάς και ιστορίας πολιτισμικού μνημείου.

Σε επικοινωνία της «Π» με την γενική γραμματέα του Συλλόγου Παναγιώτα Βλάγκου, εκφράστηκε η αισιοδοξία πως τα έργα θα γίνουν. «Από πάντα αυτό το θέμα απασχολεί τους κατοίκους και όσους αγαπάνε την περιοχή. Η συνάντηση της Τετάρτης έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και έχουμε λάβει τη διαβεβαίωση του δημάρχου Θ. Παπαδόπουλου πως θα προχωρήσει το έργο.

Για πρώτη φορά, συναντήθηκαν δια ζώσης όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς όπως ο Δήμος, η Περιφέρεια, το Δασαρχείο και οι κάτοικοι και η αίσθηση που δόθηκε, αφήνει μεγάλη αισιοδοξία. Είδαμε μεγάλο ενδιαφέρον και μας ενθουσίασε γιατί για εμάς το Κλήμα του Παυσανία είναι μια πονεμένη ιστορία» τόνισε η κ. Βλάγκου.

Ζητήσαμε από την κ. Βλάγκου να μας δώσει μια εικόνα για τις εργασίες που χρειάζονται και ζητούν οι κάτοικοι να γίνουν στην περιοχή: «Ολα είναι θέμα συντονισμού για αρχή.

Τα χρήματα που απαιτούνται σύμφωνα με εκτίμηση που έκανε στον σύλλογο μηχανικός, είναι περίπου 17 με 18 χιλιάδες ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται στην τιμή τα παγκάκια, οι κάδοι σκουπιδιών και οι υποδομές για ΑμεΑ. Ακόμα δεν είναι δεδομένο ποιος θα αναλάβει την χρηματοδότηση του έργου, αλλά ήταν κοινή παραδοχή όλων πως δεν πρόκειται για μεγάλο ποσό. Επιπλέον, από την Περιφέρεια θα εξεταστεί αν μπορεί να ενταχθεί το έργο σε κάποιο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα».

Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα