Καλάβρυτα: Πάει πίσω η Γαλακτοκομική Σχολή αλλά «δεν χάνεται»

25.07.2021 / 11:12
ka 16

Νέα δεδομένα προκύπτουν, τις τελευταίες ημέρες, επί του αιτήματος που έχει επισήμως καταθέσει στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Δήμος Καλαβρύτων με την συνεπικουρία Αχαιών βουλευτών, αφού η συγκροτημένη πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί την απόφαση για το αν θα συσταθεί και λειτουργήσει στην περιοχή Γαλακτοκομική Σχολή, στο άμεσο μέλλον.

Ο υπουργός Σπ. Λιβανός θα παρουσιάσει ένα νέο – ολοκληρωμένο πλάνο εκπαίδευσης στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, το οποίο εκτός απροόπτου, θα ανακοινωθεί τον προσεχή Οκτώβριο.

Ωστόσο, ουδείς γνωρίζει ή μπορεί να προεξοφλήσει ότι η Γαλακτοκομική Σχολή, παρότι λείπει από τη χώρα στη μορφή που οι σύγχρονες ανάγκες επιβάλλουν, θα οδηγηθεί γεωγραφικά στα Καλάβρυτα.

Στα παραπάνω, το σχόλιο του δημάρχου ήταν κάτι παραπάνω από αισιόδοξο. «Τη σχολή δεν τη χάνουμε…» είπε, πεπεισμένος ότι η διεκδίκηση του Δήμου είναι ισχυρή και συνδέει την κτηνοτροφία με την παραγωγή των φημισμένων τυροκομικών προϊόντων της περιοχής, στο πλαίσιο της επίσημης κρατικής εκπαίδευσης επαγγελματιών του κλάδου και κρατά τα σκήπτρα σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, με πολύ σημαντική θέση, πανελλαδικά.

Το αίτημα, που εξαρχής έχει την απόλυτη στήριξη και της προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, τυγχάνει και της πολιτικής στήριξης του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, πιέζοντας τον υπουργό Σπ. Λιβανό, ότι ως Αιτωλοακαρνάνας θα πρέπει να συνυπολογίσει πως με τη Γαλακτοκομική Σχολή στα Καλάβρυτα, όλη η Δυτική Ελλάδα συνολικά αναβαθμίζεται.

Πηγή: Πελοπόννησος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα