Καλάβρυτα: Ετοιμάζει και ο δήμος προσφυγή για τους πυλώνες του ΑΔΜΗΕ

26.12.2020 / 11:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
κο 49

Διαστάσεις «χιονοστιβάδας» προσλαμβάνει η υπόθεση που πρόσφατα έλαβε πανελλήνια έκταση και αφορά στο μεγάλο έργο του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας στην περιοχή των Καλαβρύτων, στο πλαίσιο ιδιαίτερης σημασίας έργου που συνδέει Μεγαλόπολη – Αχελώο – Δίστομο μέσω Πάτρας με επένδυση ύψους 110 εκατ. ευρώ.

Κι ενώ οι αντιμαχόμενες πλευρές, ο ΑΔΜΗΕ από την μία και η Μονή Αγίων Θεοδώρων Αροανίας από την άλλη, περιμένου (στις 7 Ιανουαρίου) την απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων για την διακοπή ή μη των εργασιών εγκατάστασης των δύο τελευταίων πυλώνων (μετά από ασφαλιστικά μέτρα των μοναχών) τα πράγματα οδηγούνται σε απρόβλεπτες καταστάσεις παρότι η εργολαβία βρίσκεται στο 98%, δηλασή λίγο πριν την ολοκλήρωσή της.

Σήμερα η «Π» αποκαλύπτει το σχέδιο εμπλοκής του Δήμου Καλαβρύτων στο όλο θέμα, το οποίο θα επισημοποιηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την προσεχή Τρίτη (29 Δεκεμβρίου) μετά από απόφαση του δημάρχου Θ. Παπαδόπουλου και παρότρυνση του Γ,.Τσενέ από την αντιπολίτευση.

Εκεί, καταρχήν, αναμένεται να ανακοινωθεί η πραγματοποίηση συνάντησης δημοτικής αντιπροσωπείας με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος – Ενέργεις αλλά και του ΑΔΜΗΕ, ώστε να καταγραφούν οι αντιρρήσεις και κυρίως οι σοβαρές ενστάσεις για ήδη – από καιρό – εκτελεσμένες εργασίες, όπως και να συζητηθούν αξιώσεις του Δήμου για τροποποιήσεις του έργου σε ευαίσθητα περιβαλλοντικά σημεία, παράλληλα με μεγάλα αντισταθμιστικά οφέλη.

Τις επόμενες ημέρες, ο Δήμος αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα κείμενο , στο οποίο θα περιγράφονται «εγκλήματα» που έχουν γίνει στην περιοχή από τον ΑΔΜΗΕ, ενώ θα καθίσταται πλέον σαφής η πρόθεσή του να προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη αλλά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.΄

Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα