Καλάβρυτα: Χαμόγελα αλλά και σκεπτικισμός στα εποχικά καταλύματα

14.05.2021 / 10:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
kalavrita

Σταδιακά, από αυτό το Σαββατοκύριακο έως και τα τέλη Ιουνίου, αναμένεται να επανέλθει στην κανονικότητα ο Τουρισμός στα ορεινά της Αχαΐας ενώ δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις του κλάδου της φιλοξενίας που θα παρατείνουν το ‘lockdown’ έως και την επόμενη χειμερινή τουριστική περίοδο, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2021.

«Σε πρώτη φάση, από σήμερα και σε συνδυασμό κυρίως με την κατάργηση του απαγορευτικού για τις μετακινήσεις διαπεριφερειακά, επανέρχονται σε κανονική λειτουργία οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης των Καλαβρύτων.Πολλοί συνάδελφοι, στο σύνολο του Καλλικρατικού Δήμου, συμπεριλαμβανομένης και της Κλειτορίας, είναι αυτοί που σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν το high season της θερινής τουριστικής περιόδου, Ιούλιο –Αύγουστο, με την ελπίδα ότι ο κόσμος –εξαιτίας του παρατεταμένου εγκλεισμού- δεν θα στραφεί μόνο στις παραλίες για αυτό το καλοκαίρι. Υπάρχει τέλος και μια μερίδα συναδέλφων που είναι προσαρμοσμένοι να λειτουργήσουν κατά την περίοδο υψηλής ζήτησης που για τα ορεινά είναι ο επόμενος χειμώνας» αναφέρει ο Κώστας Δαφαλιάς, πρόεδρος της Ε.Ξ&Κ.Τ.Κ.ΚΑ. (Ενωση Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων).

Τις όποιες ελπίδες επιστροφής στην κανονικότητα, το αργότερο από την επόμενη χειμερινή τουριστική περίοδο ‘καλλιεργούν’ και οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης του τουρισμού στα ορεινά καθώς ήδη, από τον περασμένο μήνα Απρίλιο, συμπληρώνονται δύο περίοδοι εκτός λειτουργίας (2019-2021) με τραγικές επιπτώσεις σε τζίρους και απασχόληση.

«Η περίοδος της επανεκκίνησης του τουρισμού θα είναι δύσβατη και παρατεταμένη για τα ορεινά μέρη, για να καλυφθεί το κενό και οι επιπτώσεις της πανδημίας που μας κρατάει εκτός από τη χειμερινή περίοδο 2019-2020, θα πρέπει να πάμε συντονισμένα με επιδοτήσεις και το ειδικό πρόγραμμα που έχουμε ήδη συζητήσει με την κυβέρνηση. Το Υπουργείο Τουρισμού, εκτός από το να κόψει την κορδέλα της επανεκκίνησης, πρέπει να κάνει πράξη το ειδικό σχέδιο στήριξης των ορεινών προορισμών» καταλήγει ο κ.Δαφαλιάς.

kalavrytanews.com

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα