Καλαμάτα: Τελευταίο αντίο στον διευθυντή της κλινικής Covid του νοσοκομείου Νίκο Γραμματικόπουλο

16.10.2021 / 17:05
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
nekros_giatros

Ο γιατρός είχε πάει για κυνήγι και όταν άργησε να επιστρέψει, οι συγγενείς του ειδοποίησαν την αστυνομία. Μετά από λίγες ώρες ο πνευμονολόγος βρέθηκε νεκρός στην Καλαμάτα…

Εξακολουθεί να προκαλεί μεγάλη θλίψη ο αδόκητος θάνατος του πνευμονολόγου, διευθυντή της Κλινικής Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Νίκου Γραμματικόπουλου, στους πολίτες της Μεσσηνίας, όχι μόνο σε όσους τον γνώριζαν, αλλά και σε όσους είχαν ακούσει πόσο σημαντικός γιατρός ήταν και πόσο νοιαζόταν για τους ασθενείς.

Από τις επίσημες ανακοινώσεις ας κρατήσουμε αυτή από την περιφερειακή παράταξη “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”. Μεταξύ άλλων σημειώνει: “Ολόκληρη η Μεσσηνία γνωρίζει καλά πως τους τελευταίους μήνες ο αείμνηστος Γραμματικόπουλος με λιγοστούς συναδέλφους του ήρωες, κράτησαν με αυτοθυσία την κλινική Covid σε εξαιρετικό επίπεδο λειτουργίας περιθάλποντας εκατοντάδες ασθενείς.

Να θυμίσουμε μόνο πως η κλινική έφτασε να περιθάλπει 90 ασθενείς τη στιγμή που η δυναμικότητά της δεν ξεπερνούσε τους 35 και από την έναρξη λειτουργίας της έως σήμερα δεν έχει ενισχυθεί με ούτε έναν ειδικευμένο γιατρό. Ελπίζουμε ο θάνατός του να είναι η αφορμή ώστε να ενεργοποιηθεί η Πολιτεία και να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας των υγειονομικών. Καλούμε γι αυτό την ηγεσία του υπουργείου να αναλογιστεί πως τις πολιτικές που εφαρμόζει οι υγειονομικοί τις πληρώνουν καθημερινά και πολύ ακριβά μάλιστα».

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, η κηδεία του γιατρού πνευμονολόγου έγινε το πρωί από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Καζάρμα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα