Καλά νέα για Ρηγανόκαμπο! Δίνεται τέλος στο πρόβλημα που ταλάνιζε την περιοχή του Ανατολικού Διαμερίσματος, με τους ρομά

29.01.2021 / 10:56
Ριγανόκαμπος (1)

Οριστικό τέλος σε ένα ζήτημα που χρόνιζε για την πόλη και ιδιαίτερα τους κατοίκους του Ανατολικού Διαμερίσματος της Πάτρας. Πρόκειται για την αξιοποίηση του ακινήτου στον Ριγανόκαμπο της Πάτρας, – παλαιός σκουπιδότοπος -, που έχει εγκαταλειφθεί τα τελευταία 28 χρόνια χωρίς καμία ανάπλαση ή φροντίδα, με αποτέλεσμα ένα μέρος του να έχει καταπατηθεί από σκηνίτες Ρομά.

Εδώ και καιρό η βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Χριστίνα Αλεξοπούλου είχε πολλές συναντήσεις εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Στέφανο Βλαστό, με στόχο να βρεθεί λύση στο ζήτημα, στην κατεύθυνση αξιοποίησης του ακινήτου στον Ριγανόκαμπο, που είναι και ο ιδιοκτήτης του χώρου.

Οι συναντήσεις αυτές, απέδωσαν καρπούς και χθες η βουλευτής στη συνάντηση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ, άκουσε καλά νέα. Όπως δήλωσε η Χριστίνα Αλεξοπούλου στον «Νεολόγο», κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον κ. Βλαστό, οριστικοποιήθηκε το τελικό πλάνο δράσης της ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση του ακινήτου. Στο πλαίσιο αυτό, από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για τον καθαρισμό, τη φύλαξη και την αξιοποίηση του ακινήτου.

Υπενθυμίζεται ότι, η απομάκρυνση των σκηνιτών Ρομά από την περιοχή, αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων και των συλλόγων του Ανατολικού Διαμερίσματος της Πάτρας, καθώς οι περίοικοι καταγγέλλουν εγκληματική δραστηριότητα από μέρος των σκηνιτών, με κυρίαρχο τη δράση συμμοριών ανηλίκων, την ηχορύπανση, τη ρύπανση του περιβάλλοντος, τη διακίνηση ουσιών  και την επιθετικότητα, η οποία εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους σε τροχοφόρα, πεζούς και ιδιοκτησίες.

Εξάλλου, είναι γνωστές και καταγεγραμμένες οι συνθήκες διαβίωσης στον συγκεκριμένο χώρο, που είναι άθλιες. Οι Ρομά διαβούν σε παραπήγματα χωρίς νερό, ρεύμα, χωρίς τουαλέτα, με οποιονδήποτε κίνδυνο ενέχει αυτό για την προσωπική αλλά και για την δημόσια υγεία. Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, η οποία εκθέτει την πόλη, ο Δήμος της Πάτρας έχει αναλάβει δράσεις για την καθαριότητα στον καταυλισμό, αλλά και τις παρεμβάσεις για την προστασία της υγείας των σκηνιτών που διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες στην περιοχή. Παράλληλα, υλοποιεί  το πρόγραμμα μεταστέγασης των οικογενειών Ρομά με σκοπό να επιτευχθεί η ένταξη αυτών στην τοπική κοινωνία.

Το αίτημα του Δήμου Πατρέων

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Πατρέων από το 2014 ο Δήμος έχει υποβάλλει αίτημα παραχώρησης του παλιού σκουπιδότοπου στη θέση «Ριγανόκαμπος», ώστε να διαμορφωθεί σε χώρο πρασίνου (Ανατολικό Πάρκο). Μάλιστα, προ ημερών ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία ζητά την παρέμβαση του πρωθυπουργού για την παραχώρηση της έκτασης του Ριγανόκαμπου στο Δήμο Πατρέων.

εφ. Νεολόγος των Πατρών

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα