Κακοκαιρία Μπάλλος: Πάνω από 140 χιλιοστά βροχής στην Αθήνα – Δείτε τον χάρτη

14.10.2021 / 22:53
fo 34

Ξεπέρασε τα 140 χιλιοστά η βροχόπτωση στην Αθήνα κατά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος», με αποτέλεσμα δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια, να διακοπεί η κυκλοφορία σε κεντρικούς οδικούς άξονες και να φουσκώσει επικίνδυνα ο Κηφισός και ο Ιλισός.

Σύμφωνα με το meteo, τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης καταγράφηκαν στους σταθμούς Πατησίων (147 χιλιοστά), Αμπελοκήπων (145 χιλιοστά) και Περιστερίου (139 χιλιοστά).

Σημειώνεται, σύμφωνα με την υπηρεσία, ότι 1 χιλιοστό ύψους βροχής αντιστοιχεί σε 1 τόνο νερού ανά στρέμμα, επομένως επί παραδείγματι στην περιοχή των Πατησίων από το πρωί, οπότε ξεκίνησαν οι βροχοπτώσεις, έως το απόγευμα της Πέμπτης 14/10 έπεσαν 147 τόνοι νερού ανά στρέμμα.

Ο χάρτης με τις περιοχές που έβρεξε περισσότερο

Στον χάρτη που παρουσιάζεται το meteo, φαίνεται η κατανομή της βροχόπτωσης στην Αττική καθώς και οι σταθμοί του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το απόγευμα της Πέμπτης 14/10.

Βροχόπτωση στην ΑθήναΣτον ίδιο χάρτη σημειώνονται και οι περιοχές οι οποίες κάηκαν στις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, οι οποίες φαίνεται να δέχτηκαν μικρότερους όγκους νερού με εξαίρεση την περιοχή του Τατοΐου όπου έπεσαν 101 χιλιοστά βροχής.

Οι περιοχές που είχαν τη μεγαλύτερη βροχόπτωση:

Βροχόπτωση στην Αθήνα

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα