Καιρός: Στους 50 βαθμούς η θερμοκρασία στο έδαφος της Ελλάδας στις 30 Ιουνίου

02.07.2021 / 20:30
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 10

Τους 50 °C έφτασαν οι επιφανειακές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας την Τετάρτη 30 Ιουνίου, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA), η οποία δημοσίευσε και σχετικό χάρτη που δείχνει τα μέρη που ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στα ύψη.

Οι καυτές θερμοκρασίες έπληξαν τόσο την Ελλάδα όσο και την Τουρκία αυτή την εβδομάδα, οδηγώντας στο προσωρινό κλείσιμο του Ακρόπολης – του πιο δημοφιλούς μνημείου της Ελλάδας, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA).

Τα δεδομένα του χάρτη, σύμφωνα με την ESA, δείχνουν ότι οι επιφανειακές θερμοκρασίες έφτασαν τους 50 °C σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των βορειοδυτικών της Αθήνας και σε πολλές περιοχές της Τουρκίας.

Ο χάρτης δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας το μετρητή θερμοκρασίας επιφάνειας θάλασσας και ξηράς του Copernicus Sentinel-3. Ενώ οι μετεωρολογικές προβλέψεις χρησιμοποιούν θερμοκρασίες αέρα, ο δορυφόρος μετρά την πραγματική ποσότητα ενέργειας που ακτινοβολεί από τη Γη, επομένως αυτός ο χάρτης αντιπροσωπεύει καλύτερα την πραγματική θερμοκρασία της επιφάνειας της γης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα