Καιρός – Λέκκας: Ο Κηφισός δέχτηκε 30 εκατ. τόνους νερού

15.10.2021 / 9:55
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
kifisos908

Πολύ μεγάλος είναι ο όγκος του νερού που έχε πέσει στον Κηφισό, αφού ο καιρός – και συγκεκριμένα η κακοκαιρία Μπάλλος – έφεραν ακραία φαινόμενα και στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Φαινόμενα που προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα και ανάγκασαν σε έκτακτα μέτρα, με κλείσιμο δρόμων, σχολείων και αυξημένη τηλεργασία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ο καθηγητής  διαχείρισης φυσικών καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε πως «στην Αττική, στη λεκάνη του Κηφισού που αρχίζει από το Κρυονέρι τις Αχαρνές και περιλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα του λεκανοπεδίου, έπεσαν χθες 30 εκατ. τόνοι νερού. Είναι πρωτόγνωρα τα φαινόμενα, αναλωνόμαστε στο ποιος φταίει ποιος όχι, και εκεί εξαντλείται η δυναμική μας. Είμαστε σε νέα φάση, σε φάση κλιματικής κρίσης, χρειάζονται νέες δομές». 

Όπως υποστηρίζει ο καθηγητής «υπάρχει κλιματική κρίση όχι κλιματική αλλαγή. Θα υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, ευρύτερα στο μεσογειακό χώρο, είναι ο ομφάλιος λώρος του κλίματος στον πλανήτη μας,πολύ ευαίσθητος χώρος, θα έχουμε συχνότερα και μεγαλύτερα φαινόμενα σε περιοχές που δεν αναμένεται να τα έχουμε, και θα έχουμε συνθέτες κρίσεις και κινδύνους, δηλαδή ο ένας θα ακολουθεί τον άλλο ή θα εκδηλώνονται ταυτόχρονα». 

Γι αυτό το λόγο όπως είπε «πρέπει να σχεδιάζουμε: πολλαπλοί κίνδυνοι – πολλαπλές κρίσεις. Θα αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση που ούτε καν φανταζόμαστε» προειδοποίησε. about:blankRemaining Time-0:00FullscreenMute

Σχετικά με τις καταστροφές στην Ιθάκη, είπε πως «έχει υποστεί ήδη σημαντικότατες ζημιές από τον Ιανό, ορισμένα έργα πρόλαβαν να γίνουν ορισμένα όχι, είναι δύσκολο να γίνουν, γιατί έχουμε συνεχείς κατολισθήσεις, και όχι μόνο στην Ιθάκη, σε πολλούς μικρούς δήμους».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα