Παρασκευή, 28.01.2022, 2:29 πμ

Και το ΕΑΜ στην πορεία για το Πολυτεχνείο: “Στο δρόμο του Νοέμβρη για Ψωμί-Υγεία-Παιδεία-Ελευθερία”

12.11.2020 / 16:32
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
polytexneio_pylh1

Η εξέγερση του Νοέμβρη είναι εδώ παρούσα και σήμερα στην πανδημία του κορονοϊού. Μια πανδημίαμε  σαδιστικήταξικότηταπου εργαλειοποιείται  ως μέσο ελέγχου της κοινωνίας και των δημοκρατικών λειτουργιών της” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο. Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

Η εξέγερση του Νοέμβρη είναι εδώ παρούσα και σήμερα στην βαρβαρότητα του νεοφιλελεύθερου ολοκληρωτισμού και στα αδιέξοδα του.Θυσιάζουν την ίδια την ανθρώπινη ζωή και την  υπόσταση της για την επανεκκίνηση του από την βαθιά κρίση. Μια επανεκκίνηση του νεοφιλελευθερισμού για να γίνει  ακόμη πιο επικίνδυνος, πιο βίαιος, πιο αιματηρός, πιο καταστροφικός για τον άνθρωπο και το πλανήτη  χωρίς κανένα ηθικό όριο ή αναστολή.

Η δημόσια υγεία, η εργασία, η δημοκρατική συλλογική λειτουργία της κοινωνίας, η δημόσια παιδεία, είναι οι στοχευμένοι άξονες του πιο αντιδραστικού, πιο επικίνδυνου και αδίστακτου νεοφιλελεύθερου μετώπου στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο για την γκετοποίηση των  κοινωνιών, για την βίαιη μετατροπή τους σε λευκά κελιά απομόνωσης και αποκοινωνικοποίησης.

Το ορατό μέλλον σε Αμερική και Ευρώπη φαίνεται δυσοίωνο και μετά τις αμερικάνικες εκλογές. Γιατί  οΤραμπ μπορεί να φεύγει από το Λευκό Οίκο , αλλά οΤραμπισμός αυτό το αντιδραστικό ρεύμα του εθνικισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, μένει και είναι απειλητικό  για το μέλλον των κοινωνιών.

Η κυβερνητική απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου  δεν είναι ούτε τυχαία και  ούτε ασυμπτωματική. Γι αυτό έσπευσαν να τη κηρύξουν σε καραντίνα πριν ακόμη ανακοινώσει την γενική καραντίνα.

Η θεωρία της ατομικής ευθύνης, η ενοχοποίηση της νέας γενιάς, η στοχοποίηση των λαϊκών κινητοποιήσεων  (όπως η μεγαλειώδης αντιφασιστική συγκέντρωση για την καταδίκη των Ναζί της ΧΑ),  η τωρινή απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου  έχουν στόχο την συγκάλυψη των δικών τους ευθυνών για την εγκληματική τους πολιτική τόσους μήνες που άφησαν τον εργαζόμενο λαό έκθετο στην πανδημία.

Δεν είναι τυχαίο που ανέθεσαν την προστασία της δημόσιας υγείας στα χέρια τωνχωροφυλάκωνΧαρδαλιά- Χρυσοχοίδη και των δυνάμεων καταστολής που μας κουνάν  απειλητικά το δάκτυλοκαι όχι στους ειδικούς επιστήμονες,  στους γιατρούς, στους επιδημιολόγους, στους ελεγκτές δημόσιας υγείας.

Μισό αιώνα τώρα προσπαθούν να αποχυμώσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου από την εξεγερτική του δύναμη ενάντια στην ξενοκρατία, την υποτέλεια, τον εκφασισμό και την βαρβαρότητα,και από την αναγεννητική ενέργεια του για ζωή και ελευθερία.

Αυτή την ενέργεια την έχουμε ανάγκη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της ιδεολογικής ξηρασίας και αμηχανίας.

Η ιστορία σ’ αυτό το δρόμο θα προχωρήσει.  Η κοινωνία της εργασίας με εξεγέρσεις θα πορευθεί  και θα ανασάνει απέναντι  σε αυτή την γκρίζα πραγματικότητα.

Δεν θα τους περάσει!

Ο λαός και η νεολαία θα τιμήσουν και φέτος το Πολυτεχνείο παλεύοντας για Ψωμί-Υγεία-Παιδεία-Ελευθερία .

Απαιτώντας να φύγει αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση που ρημάζει τις ζωές μας.

Όλοι στην πορεία για το Πολυτεχνείο που καλούν οι μαζικές οργανώσεις, τα συνδικάτα, και οι φοιτητικοί σύλλογοι

Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο

https://eamgr.wordpress.com/

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα